Србија

ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА ЗА БЕОГРАД: Ево ко је прешао цензус

На основу прелиминарних резултата избора за Скупштину града Београда, листа „Београд не сме да стане“ добила је највећи број гласова, међутим, формирање градске власти зависиће и од других учесника у изборној трци, односно, њиховог договора о коалицији.

Ово је распоред мандата на основу прелиминарних резултата. Ипак, није искључено да ће доћи до одређених промена, а можда и до пробијања цензуса од стране „Двери“ и „Заветника“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прелиминарни резултати указују на то да је листа „Србија не сме да стане“ освојила је 38,5 посто, а другопласирана листа је „Србија против насиља“ са 35% , док је трећепласирана НАДА са 6%, СПС има 5,4 посто, а листа коју предводи др Несторовић 5,1 посто, огласио је вечерас Александар Вучић.

„Неће се знати ко ће да формира власт у Београду, иако сам сигуран да ће Алексанар Шапић бити градоначелник. То у Београду зависи од два фактора, један је с ким ће желети да већину формира господнин Несторовић, јер у овом тренутку има чак 6 мандата. Дакле, ако би ишао на страну господина Шапића и социјалиста, то би било 59, а ако би ишао са свима другима то би било 57:53 у овом тренутку или, можда 56:54. Има још један фактор, ‘Двери и заветници’ су у овом тренутку на 2,8 посто, дакле још постоји шанса да они пређу цензус и то може да буде фактор који може да мења различите ствари“, казао је Вучић.

Извор: Телеграф.рс