Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! БАЈДЕН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Војска креће у напад

ВАШИНГТОН – Амерички председник Џозеф Бајден наредио је напад на милиције у Ираку које подржава Иран, након што су тројица америчких војника рањена у нападу дрона на северу Ирака, преноси АП.

Портпаролка америчког Националног безбедносног савета Ејдријен Вотсон изјавила је да један од војника задобио тешке повреде у нападу који се догодио у понедељак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Америчка новинска агенција наводи да су проиранска група Катаиб Хезболах и њихове подружнице преузеле одговорност за напад дроном. Бајден, који проводи божићне празнике у председничком кампу Камп Дејвид у Мерлиненду, наредио је лидерима Пентагона да припреме опције као одговор на напад на базу које користе америчке трупе у Ербилу.

За свега неколико часова Бајден је окупио национални безбедносни тим, који је га је обавестио о опцијама, а председник Америке је одлучио да буду нападнуте три локације које користе Катаиб Хезболах и подружнице, рекла је Вотсон.

„Председник нема већи приоритет него да заштити америчке војнике који су нападнути. Америка ће деловати на време и на начин за који буде донета одлука ако напади буду настављени”, поручила је Вотсон, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг