Свет

ПРОЦУРИО ШОКАНТАН ПЛАН ЗАПАДА: Путин ово није очекивао, ево где ће ударити

НАТО је развио план за напад на Русију са територије суседне Украјине, због чега је у Кијеву 2014. изведен државни удар. Ово је изјавио бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор у интервјуу за Јутјуб канал Џорџ Галовеј.

– Вашингтон је у савезу са својим пријатељима у Лондону и неким другим европским престоницама одлучио да има прилику да уништи Русију. За то су хтели да искористе Украјину, коју су годинама припремали за овај сценарио – наводи се у саопштењу приметио је официр.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, због тога је у Кијеву 2014. извршен државни удар, а неколико година касније на власт је доведен Владимир Зеленски.

– Све је то била фантазија, није имало смисла. Прогнозе и претпоставке (америчких стратега) су биле погрешне – рекао је Мекгрегор.

Пуковник је додао да су геополитичке процене Пентагона коштале Украјину живота пола милиона војника.

Претходно је руски председник Владимир Путин рекао да војне акције у Украјини не би било да није било државног удара. Према његовим речима, после 2014. Бандерове присталице су заправо преузеле контролу над свим државним и управним органима у републици.

Извор: Информер