Свет

КИЈЕВ ЈЕ ОВО КРИО КАО ЗМИЈА НОГЕ: Руси открили шта су урадили Украјинцима за Нову годину!

Јединице украјинских трупа не одустају од покушаја искрцавања на леву обалу Дњепра, а руска војска их уништава већ на самој реци, саопштило је руско Министарство одбране.

„Ни за новогодишње празнике јединице Оружаних снага Украјине не одустају од покушаја организовања десанта на леву обалу Дњепра. Међутим, захваљујући координисаном раду наших моторизованих стрељачких и артиљеријских јединица, непријатељ је већ уништен на прилазу нашој обали“, саопштилила је руска војска.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су појаснили да извиђачи стално прати ситуацију на десној обали, издајући нове циљеве артиљеријском контролном пункту, а минобацачке посаде, заузврат, у најкраћем могућем року отпочињу са ватреним ударима на непријатељско особље и чамце, који свакодневно покушавају да се искрцају и учврсте се на левој обали Дњепра.

Према војном ресору, посебно откривена је концентрација људства националистичких јединица Оружаних снага Украјине, која се припрема за још један покушај пребацивања преко реке.

„Након добијања циљне ознаке, посада минобацача 120 мм 2Б11 за неколико минута је заузела ватрену позицију, израчунала почетне податке за гађање и прецизном паљбом погодила мету“, саопштило је Министарство одбране.

Извор: Информер