Издвајамо Србија

КРАЉ НАРОДНЕ МУЗИКЕ ОТИШАО У ЛЕГЕНДУ: Шабан Шаулић је због стрица почео да пева, а онда није излазио из кафане!

Фото: Јутјуб

Шабан Шаулић је један од најпопуларнијих српских певача народне и фолк музике, а данас је преминуо после тешке саобраћајне несреће у Немачкој, где је имао наступ.

Рођен је 6. септембра 1951. године у Шапцу. Велики део детињства је провео у Бијељини. Рани живот Шабан и његова старија сестра су живели веома скромно јер родитељи нису имали сталне приходе. Отац је продавао лутрију, а мајка играчке. Певача је пазила сестра чија је обавеза била и да води рачуна о домаћинству. Поред музике, Шабан је био веома талентован за спорт. Стриц Алија је сматрао да више новца може да заради као музичар. Једном га је позвао да пева у кафани у којој се проводио са друштвом. Пошто га је Шабан сматрао великим ауторитетом, није се усудио да га одбије. Отпевао је песму: „Јаблани се повијају“ и напунио кафану. Наставио је ту да пева и да долази са друговима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За ПГП РТС је издао прву синглицу са још три песме: „Засвирај ми, Циго, тужну пјесму“, „Не плачи, срце“ и „У кафани ја усамљен“. Са 18 година се преселио у Београд што му је, као детету из провинције, тешко пало. Људи су чули за њега, али нико није знао како изгледа. Био је стидљив и повучен, а девојкама се ретко удварао.

View this post on Instagram

#sabansaulic

A post shared by Melvin Teufikovic (@melvinteufikovic) on

Са супругом Горданом има троје деце, две ћерке Илду и Санелу и сина Михајла. Илда је, иако се Шабан у почетку противио, кренула његовим путем и постала позната певачица. Такође, имао је и ванбрачног сина Роберта кога је признао и плаћао му је алиментацију до 18. године. Медији тврде да он јако тешко живи у Зрењанину и да нема новца за основне потрепштине. Шабан је сматрао да је његова супруга понела највећи део терета око васпитања њихове деце јер је он често био одсутан.

До 2002. године је носио перику, али након тога је променио имиџ који је презентовао заједно са новим албумом. Због стреса који прати његов посао, највише воли да се осами у кућици у Крчедину и да пеца. На тај начин пуни батерије за напорне наступе које има по свету по коме се, иако не зна стране језике, одлично сналази.

Подсетимо, Шабан Шаулић је пре 5 месеци усред ноћи осетио је јак бол у грудима, те је био примљен по хитном поступку на једну приватну клинику, што је крио од своје супруге и ћерки да не би бринуле.

Певача су звали и „краљ народне музике“, што се њему није допадало.

„Никако, верујте ми. Знам да су већ и цареви и краљеви помрли пре неколико година. Никад није било да ставим нос на плафон због те титуле. То су колеге хтеле да ме прозову, али ми није толико драго. Лепше ми је када ми кажу да сам један од најбољих у свом послу“, изјавио је певач својевремено.

 

Извор: Курир.рс