Свет

НЕТАЊАХУ НАЈАВИО РАТ ДО УНИШТЕЊА: Погођена израелска база позната као “очи државе” (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Рат Израела и Хамаса ушао је у 92. дан. Поред борби у Појасу Газе, наставља се размена ватре са Хезболахом на граници Израела и Либана.

Либанска милитантна група Хезболах објавила је видео-снимак који наводно приказује напад на израелску ваздухопловну базу у Мирону, познату као “очи државе на северу”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нетањаху: Рат док уништења Хамаса

Израелски премијер Бењамин Нетањаху у суботу је још једном рекао да Израел неће зауставити војну акцију док палестински покрет Хамас у Појасу Газе не буде потпуно елиминисан и док се не остваре други израелски циљеви.

-Влада коју сам ја предводила дала је инструкције ИДФ (Израелским одбрамбеним снагама) да крену у рат како би елиминисали Хамас, вратили наше таоце и осигурали да Газа више неће представљати претњу Израелу. Рат се не може зауставити док не постигнемо све ове циљеве, рекао је премијер у кратком телевизијском обраћању нацији.

Према Нетањахуу, Израел Хамасу не даје „имунитет нигде“ и чини све што је могуће да обезбеди безбедност земље и на југу и на северу. „Пре овога и за ово треба све да оставимо по страни и наставимо заједничким напорима до потпуне победе“, додао је шеф државе.

Амерички генерал: Израел не може да победи у региону

Пензионисани амерички генерал Марк Кимит изјавио је данас да Израел можда може да победи у Гази, али не и у региону где земље не одобравају деловање израелске војске.

Извор: Новости