Србија

ЗАБЕЛЕЛА СЕ СРБИЈА: У овом делу земље увелико веје снег

ПОЧЕТАК ове седмице донео је Србији захлађење и пад температуре ваздуха за десет степени. Ово захлађење праћено је јаким северозападним ветром. У већем делу Србије падала је киша, на вишим планинама снег. Иако је било падавина, није их било у значајнијим количинама.

Данашњи дан нешто више падавина донео је истоку и југоистоку Србије. И док је у нижим пределима падала киша, на планинама је падао снег и то углавном изнад 1000 метара надморске висине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Око поднева права снежна мећава захватила је Стару планину. Снег је вејао током целог попослеподнева, а температура је опала на -4°Ц. Снег је био праћен и веома јаким северозападним ветром, па је било снежне вејавице и мећаве.

За неколико сати пало је десетак центиметара снега, што је и донекле побољшало ситуацију са скијањем на овој планини.

Иначе, до јуче снег се скоро отопио на овој планини.

Снег ће на Старој плнини повремено падати и током вечери и ноћи.

Када је реч о другим пределима Србије, падавине се до краја дана, током вечери и ноћи очекују у пределима јужније од Саве и Дунава и Београда, односно углавном у јужним и централним пределима. Киша ће падати у нижим, снег у планинским пределима. Снег ће до краја дана падати изнад 900-1000 метара надморске висине, да би се током вечери и ноћи снежна граница спустила на 800 метара.

Сутрашњи дан донеће Србији стабилизацију времена, само се још током јутра слабе падавине очекују на југу Србије и то слаба киша у нижим, а слаб снег у планинским пределима.

Извор: Телеграф

Ознаке