Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стиже невреме

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је упозорење у коме наводи да ће данас бити и кишних и снежних падавина.

– После подне облачно, местимично са слабом кишом, на високим планинама са слабим снегом. На северу Баната, у Бачкој, као и у већем делу Срема, задржаће се суво време са сунчаним интервалима. Дуваће умерен, понегде и јак северозападни ветар, на планинама источне Србије и са олујним ударима – стоји у упозорењу РХМЗ-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прогноза за наредне дане

У Србији ће данас, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, бити умерено до потпуно облачно и нешто хладније. На северу суво са сунчаним интервалима, а у осталом делу земље местимично са краткотрајном кишом, на планинама са снегом. Ветар умерен и јак, на планинама источне Србије и са ударима олујне јачине, северозападни. Најнижа температура од 4 до 9, највиша дневна од 10 до 14 степени Целзијуса.

У Београду умерено до потпуно облачно и мало хладније, са краткотрајном кишом током дана. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од 5 до 7, највиша дневна око 11 степени Целзијуса.

У Србији у среду у већем делу променљиво облачно и суво, само још ујутру и пре подне на југу и југоистоку земље претежно облачно, понегде са краткотрајном кишом, у планинским пределима са снегом. Затим се до краја недеље очекује мало до умерено облачно и суво време, понегде са слабим јутарњим мразем, а током дана са сунчаним интервалима.

Извор: Новости