Свет

ФСБ ХИТНО САОПШТИО ДРАМАТИЧНЕ ВЕСТИ: Напад у Москви је само почетак, Украјина испланирала још страшније ствари! (ВИДЕО)

ФСБ је позвао становнике Волгограда да спроведу превентивне разговоре са својом децом. Како је саопштено из ресора, последњих дана украјински провокатори масовно контактирају са школарцима и покушавају да их убеде да изврше терористички напад.

Слична ситуација се примећује у свим регионима Русије. Посебно су постали активни у телефонирању и писању школарцима, са алтернативних бројева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјински хушкачи убеђују своје жртве да изврше терористички напад у школи, тржном центру или на железничкој станици за велику суму новца, наводе руски медији.

„Непознати људи пишу младима на Телеграму и траже снимање „као у Крокусу“, али у једној од локалних школа. Обећавају да ће добити опрему и новац, што сугерише да је на територији ДНР остало доста „успаваних“ саботера који имају слободан приступ оружју“, пишу РИА новости.

Спутњик преноси да су непознате особе нудиле су тинејџерима у ДНР преко Телеграма да за милион и по рубаља дигну у ваздух школу у Новоазовску. То је за руски портал рекао један од ученика, а потврдили су и педагози и активисти „Народног одреда“ који су се тим поводом и обратили полицији.

Како наводи РИА, након терористичког напада у Подмосковљу, украјински регрути су постали активнији и почели су све чешће да гађају школарце.

„Неки од њих су се и десили, а деца за малу награду уништавају своје животе – као што се десило са 14-годишњим тинејџером у Санкт Петербургу, који је ухапшен након што је запалио кабинет за штафете. Сада му прети велика затворска казна“, наводи руска агенција.

Снаге безбедности Русије позивају одрасле да буду опрезни у реаговању на такве „понуде“. Они моле родитеље да разговарају са децом и објашњавају им да не би требало да комуницирају телефоном или инстант месинџером са непознатим људима, посебно ако их подстичу на терористички напад. ФСБ тражи од Руса да одмах обавесте полицајце о таквим случајевима.

Раније су НовостиВолгограда.ру објавиле да су после терористичког напада на Крокус, Волгоград и регион поново доживели талас лажних дојава о бомбама у тржним центрима и школама.

Извор: Информер