Свет

НЕЗАПАМЋЕНА ИЗДАЈА ПОТРЕСЛА КИЈЕВ: Украјински војник покушао да отрује своје команданте

Украјинске снаге безбедности привеле су припадника Оружаних снага Украјине који је покушао да отрује команданте једне од јединица у делу Запорошке области која је под контролом Кијева, саопштила је Служба безбедности Украјине (СБУ) на Телеграму.

„Испоставило се да приведено лице служи у Оружаним снагама Украјине. Како би извршио злочин, планирао је да отровну супстанцу сипа у воду у купатилу и перионици које користи команда Оружаних снага Украјине”, наводи се у саопштењу СБУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим тога, наводе, ухапшени је преносио информације о локацији и кретању јединица Оружаних снага Украјине на фронту. Ухапшен је под оптужбом за издају у време ванредног стања, због чега му прети доживотни затвор.

Запорошка област је област Русије која се налази у доњем току Дњепра. Постала је део Русије након референдума у септембру 2022. године. Међутим, Кијев не признаје резултате референдума и наставља да гранатира територију.

Тренутно је више од 70 посто Запорошке области под руском контролом, а остатак, укључујући регионални центар, град Запорожје, држе украјинске трупе. Од марта 2023. године за административни центар региона је привремено постављен град Мелитопољ, преноси РТ Балкан.

Извор: Медији