Свет

НАПАДНУТА РУСИЈА: Има мртвих

Руски системи противваздушне одбране пресрели су неколико пројектила у близини града Белгорода након упозорења о ракетном нападу, али нема пријављених жртава, рекао је регионални губернатор Вјачеслав Гладков.

Министарство одбране Русије наводи да је уништено 35 ракета и три дрона којим је Украјина напала преко ноћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наш ПВО систем је радио изнад Белгорода и Белгородске области, неколико ваздушних циљева је оборено на прилазу граду, прелиминарно није било жртава“, написао је Гладков

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Поред тога, према тврдњама руског званичника, причињена је мања материјална штета на неколико приватних стамбених објеката у два села у Белгородском округу, након напада Оружаних снага Украјине.

Агенција РИА Новости јавила је раније да се серија експлозија могла чути у Белгороду након што су се огласиле сирене за упозорење на ракетни удар.

Од последица детонације украјинског дрона погинуо је цивил у селу Красни Восток у Белгородској области, саопштио је гувернер региона Вјачеслав Гладков.

„У градском округу Јаковлевски деловаи је наш ПВО систем – беспилотна летелица оборена је изнад села Красни Восток. Као резултат његовог пада и накнадне детонације, уништен је други спрат приватне стамбене зграде“, написао је Глатков на Телеграму.

Гладков је рекао да је тело жене пронађено испод рушевина, изразио је саучешће породици и најближима преминулог.

Извор: Reuters