Србија

ШОКАНТНО! Лутовац: Србија пред суспензијом преговора са ЕУ! ОВО ЈЕ РАЗЛОГ!

Председник ДС Зоран Лутовац изјавио је да се из извештаја Европске комисије може видети да ЕУ сумња у стварну опредељеност Србије за европске интеграције и оцењује да је Србија пред суспензијом преговора.

Лутовац је приметио да се тај извештај ЕК релативизује у „режимским медијима“, али и код неких стручњака, који, како каже, желе да покажу неку уравнотеженост у анализи или, каже, можда желе да се препоруче за неке функције у влади.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да би избегла суспензију, Србија, каже Лутовац, мора да обрати пажњу на две кључне ствари – владавину права и однос према нормализацији са Приштином.

Према његовим речима, то су препоруке и упозорења у извештају.

Такође се, каже, наводи да Београд мора да промени реторику у односу на ЕУ и сам приступ европским интеграцијама.

Он је навео да је најављено формирање Министарства за људска права и друштвени дијалог последица извештаја Комисије, а, на питање да ли то министарство може да допринесе смањењу тензија, каже да „ниједно министарство или институција не могу да допринесу смањењу тензија, ако нема политичке воље“.

Каже да та политичка воља за нормализацијом политичких односа није исказана, тачније управо супротно, политички противници се провлаче кроз „блато и таболиде“, о њима се говори најгорим речником.

– И на то упозорава европска комисија – рекао је Лутовац и додао да се у извештају такође потврђује да у Србији нема „слободних избора“

 

 

 

 

Извор: Тањуг