Србија

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА: Воз два пута ударио девојку (18), сведоци открили језиву сцену коју су затекли

Тинејџерка (18), коју је на пружном прелазу ударио воз око 11.30 сати у нишком насељу Трошарина, на Булевару Шабана Бајрамовића, животно је угрожена, а лекари се боре за њен живот.

Она је по свему судећи долазила из правца „Стоп шопа“, попела се дуж дивљег пружног прелаза када очигледно није чула да наилази воз, иако је по сведочењима станара околних кућа, машиновођа јако трубио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Становник Булевара Шабана Бајрамовића, Небојша Младеновић, био је на 20, а његов стриц Мирко, на десетак метара од места удеса.

– Страшно је шта се овде догодило. Њу је воз два пута ударио. Први пут јако, а онда када је одбацио, „закачио“ ју је још једном. Машиновођа је, заиста, неуобичајно много трубио и онда се чуо јак ударац. Мој стриц је видео девојчицу и почео је да запомаже, мислећи да је воз искидао на неколико делова. Ја сам се попео на пружни насип и дошао до ње. Крв јој је ишла из уста, али је дисала. Хтео сам да јој помогнем, али машиновођа сав избезумљен рекао: „Не знамо које су повреде, да не погоршамо њено стање померањем“. Послушао сам га. Видео сам ту поред ње, била је исцепана јакна и слушалице. Вероватно због њих није чула воз – каже Младеновић, пише „Објектив.рс“.

Никола Марковић, портпарол Клиничког центра, рекао је да је девојка у тешком стању.

– Примљерна је хитно на одељење реанимације у Ургентном центру са тешким повредама главе и екстремитета. Хитно је интубирана и непосредно је животно угрожена. Ради се даља дијагностика – изјавио је Марковић.

Полиција је такође потврдила да се догодила несрећа као и да траје рад на утврђивању околности под којима се ово догодило.

Извор: Блиц