Србија

ЛОШЕ ВЕСТИ! Предраг Марић позитиван на корону! Прикључен на РЕСПИРАТОР!

Дугогодишњи начелник Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра унутрашњих послова Предраг Марић, којем је у децембру прошле године потврђен корона вирус, прикључен је на респиратор.

Како преноси Телефраф, Марићу је 28. децембра утврђено да је позитиван на корона вирус. Осим температуре није имао никаквих тегоба, али је, ипак, упућен на скенер на којем је дијагностикована почетна упала плућа. Тада није примљен у болницу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, како пише Телеграф, температура га је ломила. Након неколико дана његово стање захтевало је да буде хоспитализован, па је 3. јануара 2021. године смештен у Клиничко-болничком центру „Др Драгиша Мишовић“.

Пет дана након што је хоспитализован у ову здравствену установу, Марић је интубиран и прикључен на механичку вентилацију и од тада дише помоћу респиратора. Иако не дише својим плућима, лекари не губе наду да ће се он опоравити и да ће бити добро.

Марић је, иначе, и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса.

За начелника Сектора за ванредне ситуације постављен је 2007. године одлуком министра Драгана Јочића, чији је помоћник био. На истој функцији је био и за време Ивице Дачића, као и за време Небојше Стефановића.

Дипломирани је правник а у МУП-у се запослио 1990. године. Каријеру је започео у Управи за противпожарну и техничку заштиту. Начелник Одељења за инспекцијски надзор у Управи противпожарне полиције постао је 2003. године, заменик начелника Управе 2004. године, а начелник 2005. године. У том периоду, осим Марића, каријерно признање добили су сви ватрогасци формирањем засебног Сектора у МУП-у 2007 године. Добитник је бројних домаћих и међународних признања и награда.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс