Србија

„ПЛАКАО ЈЕ КАО МАЛО ДЕТЕ И ТРАЖИО РАКИЈУ!“ Ево како је Легија поднео хапшење Милошевића

Лик Милорада Улемека Легије, команданта озлоглашене ЈСО и де факто шефа земунског клана, кога тумачи Вук Костић, у другој епизоди серије „Породица“ добија много више простора и приказан је његов сусрет и разговор са Слободаном Милошевићем у вили „Мир“.

Серија „Породица“ се бави последњим данима Слободана Милошевића и његове породице у вили у Ужичкој улици, али и гомилом најбизарнијих карактера који су цветали у окружењу брачног пара Милошевић-Марковић. Један од њих је и Легија, организатор или директан извршилац убистава премијера Србије Зорана Ђинђића и некадашњег председника Представништва Србије Ивана Стамболића, као и атентата на председника СПО Вука Драшковића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Легију смо у вечерашњој епизоди видили у више сцена, а представљен је као слабић и неспособни превртљивац.

Синиша Вучинић, још један од бизарних сателита Милошевића и Мире Марковић, који је у време радње „Породице“ био члан ЈУЛ-а, једном приликом је открио како је Легија у стварности поднео хапшење Слободана Милошевића тог 1. априла 2001. године.

– Легија је био ту, плакао је, плакао као мало дете, тражио је да му се сипа ракија – рекао је Вучинић својевремено за „Прву ТВ“

Вучинић тврди да је у својој глави имао сценарио да испред виле „Мир“ скупи 100.000 људи и „онда нико ништа не би могао“.

Извор: Блиц