Русија

ЈЕЗИВО! Познати руски политиколог тврди да ће на Русију ускоро бити извршен масовни нуклеарни удар

Сатановски је говорио о вероватном сценарију почетка рата између Запада и Русије

Западне земље, предвођене Сједињеним Америчким Државама, пре или касније ће покренути војни сукоб пуног размера против Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познати политиколог, оријенталиста Јевгениј Сатановски дошао је до овог закључка након анализе ситуације у међународној арени.

У интервјуу за новинску публикацију Украина.ру, Сатановски је детаљно говорио о вероватном сценарију за почетак рата између Запада и Русије, а такође је објаснио зашто би Москва требало да се припреми за масовни амерички удар.

Јевгениј Сатановски је пре свега изразио уверење да су западне земље способне да покрену војну агресију против Руске Федерације у било ком тренутку.

Тако САД и друге чланице Северноатлантске алијансе са стопостотном вероватноћом припремају план за напад на руску територију, као и проучавање будућег театра војних операција.

Према мишљењу политиколога, Запад ће вероватно променити сценарио почетка рата са Русијом, одбијајући да користи сателитске земље које се налазе на руским границама. САД спремају директан напад на руску територију користећи све постојеће системе наоружања.

Сатановски је уверен да би Русија требало да се припреми за напад у свим правцима, јер земље НАТО очекују да ће изненадити Москву брзим нападом на стратешке циљеве. Главни системи наоружања биће ракете са нуклеарним бојевим главама.

„Морамо да чекамо нападе са свих страна. Ако ударе на нашу територију америчким нуклеарним оружјем, проћи ће кроз Северни пол.

Покушаји да се у Баренцово море унесе још једна подморница са ракетама система АЕГИС, тако да ће напасти руску територију, такође је реалност, а многе ствари о којима смо причали су реалне ствари“, резимирао је експерт.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs