Здравље

Стигло упозорење! ОВАКО НАСТАЈЕ РАК- Немачки нобеловац открио све: Избегавајте ову ХРАНУ!

Немачки научник Ото Хајнрих Варбург добио је Нобелову награду за проналажење основног узрока рака. Др Варбург је открио да је рак резултат антифизиолошког начина живота.

Антифизиолошком исхраном (углавном киселом храном) и физичком неактивношћу тело ствара киселу средину која је слабо снабдевена кисеоником. Ћелијска киселост истискује кисеоник, а недостатак кисеоника у ћелијама ствара киселу средину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Др Варбург је рекао:

– Недостатак кисеоника и киселост су две стране истог новчића: ако једно има једно, једно има друго. Ако имате превише киселости, аутоматски ће вам недостајати кисеоник у телу; ако вам недостаје кисеоник, имаћете кисело тело. Кисела средина је средина без кисеоника.

Одузмете ли здравој станици 35% њеног кисеоника, можете је претворити у станицу рака за само два дана – тврдио је др Варбург.

Све нормалне станице имају апсолутну потребу за кисеоником, али туморске станице могу живети без њега. То је правило без изнимке.

Туморска су ткива кисела, док су здрава алкална

У свом делу “Метаболизам тумора“, др Варбург је показао да сви канцерогени облици испуњавају два темељна услова: крвну киселост и хипоксију (мање кисеоника).

Открио је, да су туморске станице анаеробне (не удишу кисеоник) и да не могу преживети у присутности високих концентрација кисеоника.

Туморске станице могу преживети само уз помоћ глукозе и у средини без кисеоника.

Стога, карцином није ништа друго него одбрамбени механизам, који наше станице користе да би преживеле у киселој средини без присуства кисеоника.

Здраве станице живе у алкалној средини пуној кисеоника, која омогућава њихово нормално функционисање. Туморске станице живе у киселој средини сиромашној кисеоником.

Киселост и алкалност организма зависи од хране

Након што је завршен пробавни процес, храна, зависно од свог нутритивног профила, ствара услове киселости или алкалности у телу.Поједностављено речено, алкалност организма зависи о тога шта једемо.

Кисело или алкално стање мери се pH скалом од 0 до 14, гдје је 7 неутрална зона. Од 0 до 7 је кисело, а од 7 до 14 је алкално.

Наше станице, да би могле успешно функционисати, требају имати лагано алкалан pH, мало изнад 7.

Код здравог појединца pH крви налази се између 7,40 и 7,45.

Крв се непрестано сама регулише како не би упала у метаболичку киселост.

Међутим, нека храна закисељује крв и загађује тело.

Храна која закисељује тело:

Рафинирани шећер и сви његови деривати. Од свих је најгори, јер нема бјеланчевина, масти, витамина ни минерала, само рафинисане угљенохидрате, који шкоде слазени. Његов pH је 2,1 (веома кисео).
Месо (све врсте)
Производи животињског порекла – млеко и сиреви, павлака, јогурт итд.
Рафинисана сол
Рафинисано брашно и сви његови деривати као што су тестенина, торте, кекси итд.
Хлеб
Маргарин
Кофеин
Алкохол
Дуван
Сва индустријски прерађена и конзервирана храна, која садржи конзервансе, уметне боје, ароме, стабилизаторе итд.
Антибиотици и уопштено сви лекови

Храна која алкализира:

Све сирово повће.

Неки су киселог укуса, али у телу се мења и постаје алкални. Воће. На пример, лимун унутар тела има веома висок степен алкалности. (Не дајте се заварати његовим веома киселим укусом).

Бадеми. Веома су алкалне.

Цела зрна: Једино алкализирајуће зрно је просо. Све остале житарице су благо киселе, али идеална исхрана захтева и одређени проценат киселости, па би требало да једете неке житарице. Све житарице се морају јести куване.

Мед. Има веома висок алкалитет.

Хлорофил. Зелене биљке садрже хлорофил који је веома алкални.

Вода. Важан је за производњу кисеоника. Увек будите добро хидрирани, пијте воду у малим гутљајима током дана.

Вежбање. Вежбање помаже у одржавању алкалности тела јер обезбеђује кисеоник целом телу. Седец́и начин живота уништава живот.

Хемотерапија не лечи већ погоршава киселост тела

Хемотерапија закисељује тело до те мере да мора да посегне за алкалним резервама организма, да би неутралисала киселост жртвовањем минерала (калцијум, магнезијум, калијум) уграђених у кости, зубе, удове, нокте и косу. Из тог разлога примећујемо промене код људи који примају хемотерапију, укључујући губитак косе. И други лекови погоршавају киселост организма, па их треба избегавати колико год је то могуће.

Тачан pH однос

Како је истакнуто, потпуно је немогуће да се рак јави код особе која се здраво храни, пије много чисте воде и вежба. Да бисте се правилно хранили, обезбедите себи 60% алкалну исхрану и избегавајте производе који су углавном кисели, као што су газирана пића, слаткиши, брза храна. Немојте га злоупотребљавати и користити га што је мање могуће.

Ако сте болесни, идеално је да ваша исхрана буде 80% алкална. Ако имате рак, савет је да што више алкализирате своје тело. То можете постићи уз помоћ дијете, вежбања, избегавања стреса и додатног уноса хлорофила.

Стручна мишљења

– Све такозване природне смрти нису ништа друго до крајња тачка засићења тела киселошћу – рекао је Џорџ В. Крил из Кливленда, један од најпризнатијих хирурга у свету.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс