Русија

РУСИЈА СПРЕМНА ЗА РАТ СА НАТО НА СВИМ ФРОНТОВИМА

Фото: Јутјуб

САСТАНАК руског председника Владимира Путина са потрпедседником владе Јуријем Борисовим показао је којим оружјем Русија може да одговори на агресију НАТО.

Овако су руски стручњаци коментарисали састанак Путина са потпредседником владе Јуријем Борисовим одржавним у Кремљу 4. априла. По њима, то је сигнал Северноатлантској алијанси да је Русија спремна за одбрану на свим фронтовима, чак и у контексту специјалне операције у Украјини, сматрају аналитичари које је интервјуисао портал УРА.РУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На састанку је Борисов, који надгледа питања војно-индустријског комплекса, известио Путина о стању у овој сфери, функционисању кључних индустрија, као и њиховом раду под санкцијама, пренела је прес-служба Кремља. Према речима заменика председника владе, ово је приоритет за руски војно-индустријски комплекс. Прошле године је завршен 98 одсто, а 2022. је по низу показатеља испред рока.

„Нови државни програм наоружања биће усмерен на стварање квалитативно нових оружја, укључујући нетрадиционалне врсте, попут оружја усмерене енергије, кинетичког оружја, као и роботске системе и системе за контролу вештачке интелигенције“, рекао је Борисов.

Државни програм наоружања се прилагођава, јер Русија треба да се супротстави НАТО-у не само класичним наоружањем, већ и напредним развојем, објаснио је за УРА.РУ Игор Коротченко, главни уредник часописа Национална одбрана. Он је нагласио да је главни извор нестабилности Северноатлантски савез. „Председник разуме да се свет мења и да је неопходно прилагодити се новим врстама изазова и претњи.

Лансирање нових врста наоружања обезбедиће националну безбедност у наредних неколико деценија. Самодовољност Русије у перспективним и напредним врстама наоружања је потврда статуса државе и безбедности земље и народа“, сматра експерт.

Бивши официр специјалних снага, пуковник у пензији Анатолиј Матвијчук каже да је то упозорење непријатељима.

– У току је специјална операција, објављен нам је економски и информациони рат. Спремни смо за одбрану на свим фронтовима свим врстама наоружања“, рекао је он.

– Овај састанак са председником показује да Русија има технички и интелектуални потенцијал да створи напредне системе наоружања, а државни програм омогућава да се то и реализује, каже војни посматрач Дмитриј Литовкин.

– Руска Федерација мора имати савремено оружје које може да се такмичи са страним. Државни програм наоружања показује нашим противницима [НАТО] да ћемо имати ефикасније оружје, нагласио је експерт.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс