Свет

ПУТИН ПРИЗНАО! Ситуација је веома тешка, ево шта морају да ураде СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ

Председник Русије Владимир Путин наложио је специјалним службама да држе под сталном контролом места масовног окупљања грађана, стратешке транспортне објекте и енергетску инфраструктуру.

„Имате довољно искуства у борби против тероризма, тако да се рад на спречавању терористичких напада мора наставити систематски и прогресивно, места масовног окупљања грађана, стратешки саобраћајни објекти и енергетска инфраструктура морају бити под сталном контролом“, истакао је Путин честитајући званичницима државне безбедности, пренеле су РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да треба појачати и рад граничне службе Федералне службе безбедности, пренео је Спутњик.

„Државна граница је најважнији, кључни обод за осигурање безбедности земље и она мора бити поуздано покривена. Покушаји њеног нарушавања морају се брзо и ефикасно заустављати коришћењем расположивих снага и средстава, укључујући мобилне јединице и специјалне снаге“, додао је председник Русије.

Ситуација у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици (ДНР), самопроглашеној Луганској Народној Републиви (ЛНР), Херсонској и Запорошкој области је изузетно тешка и снаге безбедности у новим регионима Русије морају учинити све да обезбеде максималну безбедност, поштовање права и слобода грађана, рекао је Путин, пренеле су РИА Новости.

„Посебно желим да истакнем јединице безбедносних агенција које су почеле да делују у новим регионима Русије. Да, тешко вам је сада, ситуација у Доњецкој и Луганској Народној Републици, у Херсонској и Запорошкој области је изузетно тешка. Али људи који тамо живе се надају вама, вашој заштити“, истакао је он.

Председник Русије је навео да је дужност тајних служби да учине све да обезбеде максималну безбедност грађана и заштите њихова права и слободе.

Такође је обећао да ће нове јединице опремити савременом опремом и наоружањем и да ће обезбедити искусан кадар. Дан радника безбедносних агенција Руске Федерације обележава се 20. децембра.

 

Извор: Нова