Србија

Србија постаје још јача војна сила: Поред нових мигова, стижу нам два моћна оружја који ће нас сачувати у СВИМ околностима!

Српска гарда (фото:Јутјуб)
Премијер Србије Александар Вучић данас ће се у Москви састати са председником Русије Владимиром Путином.
Како „Ало!” сазнаје, осим што ће се финализовати договор о испоруци шест ловаца „миг 29”, разговараће се и о набавци два савремена ракетна система „бук 3”, као и С-300.

Премијер је изјавио синоћ у Москви да ће се данас знати када ће шест руских „мигова 29” стићи у Србију и да очекује да ће то бити ускоро.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да ћемо технички сутра знати. Питање је да ли ће председник Русије Владимир Путин потписати указ о војно техничко сарадњи. То је за нас много повољнија варијанта него да потписује указ о поклону. Ради се о неколико дана, или неколико месеци – изјавио је Вучић за РТС.

– Поред дела разговора о економској сарадњи, веома важно је и да Вучић са Путином утаначи све детаље о реализацији испоруке „мигова”, која је већ уговорена. Ту неће бити крај приче, већ ће се преговарати и о начинима како да Србија најповољније дође до ракетних система „бук 3” и С-300, чиме би био заокружен систем одбране нашег неба од свих потенцијалних претњи наредних година и деценија – каже за „Ало!” извор близак делегацији Србије која је отпутовала у Москву.

У фокусу разговора биће економска сарадња Србије и Русије, али и Србије и Евроазијске уније. У разговору са председником Путином Вучић ће предложити да до лета, најкасније јесени, Србија буде домаћин самита „Србија – Евроазијска унија“, уз учешће привредника свих пет земаља чланица.

Тренутно се 91 одсто од укупне робне размене Србије са Евроазијском унијом одвија са Русијом. Циљ је даља либерализација јединственог споразума о слободној трговини са Евроазијском унијом, односно потписивање споразума којим би то питање било формализовано.

Циљ Србије је да, пре свега, очува степен либерализације који има са Русијом, Белорусијом и Казахстаном, као и да прошири списак роба за извоз, укључујући „фијат“ аутомобиле, те додатно ојача односе са Јерменијом и Киргистаном.

Такође је битно да се либерализује извоз меса, живине, те да се осигурају бољи услови за пласман сирева, шећера и цигарета.

Извор: Telegraf.rs