Србија

ОДГОВАРАМО НА ЗАХТЕВЕ ПРОТЕСТАНАТА: Представник ЛДП-а у понедељак подноси оставку у РИK-у

Представник ЛДП -а у Рик -у понедељак ће поднети оставку, саопштено је у овој странци као подршка захтеву студената, који већ данима протестују на улицама највећих градова у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

У ЛДП -у кажу да студенти не смеју бити игнорисани и на њих се мора што пре одговорити.

„Партије и појединци не смеју да злоупотребљавају протест студената, који своје незадовољство животом који им нудимо исказују свакодневним шетњама и листом захтева којом Србију желе да мењају у земљу у којој ће моћи и да живе а не само из ње да оду, како је нажалост данас. Ми, политичари, треба да урадимо једино што је нормално и у овом тренутку потребно. Уместо шупљих хвалоспева и глупих критика, сви ми који можемо треба да помогнемо да се испуни онај студентски захтев за који смо лично одговорни“, стоји у саопштењу ЛДП -а.

Зато ће представник ЛДП-а у РИK-у у понедељак поднети оставку и поред тога што је током целог изборног процеса радио поштено и у складу са законом указивао на одређене неправилности у поступању чланова РИK-а, и додају да на тај начин пружају подршку једном од главних захтева студената који се боре за реформу изборног законодавства.

„Тај њихов циљ, као и гест наше странке, не воде Србију у дубље поделе, већ отварају перспективу нормалног живота читавој земљи. Овако подељени, неспособни да пронађемо заједнички језик, правимо жртве од свих грађана, а на првом месту студената, који су најневинији међу нама, јер се данас боре за бољу Србију у којој ћемо сутра живети, за разлику од безидејних или непријватљиво погрешних странака које су себично опседнуте процентима, мандатима или лидерством“, наводе у ЛДП -у.

 

Извор: Блиц