Видео Издвајамо Свет

АМЕРИ СЛАГАЛИ ЈУЧЕ: Не смеју Киму ништа, Трамп заћутао кад је сазнао да су… (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Северна Кореја лансирала је ракету у близини Синпа на својој источној обали, а ракета је експлодирала готово одмах након што је лансирана, наводе из САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пацифичка команда САД детектовала је и испратила оно за шта оцењује да је лансирање севернокорејске балистичке ракете у суботу 11:21 сати по хавајском времену, односно у 21:21 сати по гриничком времену, рекао је портпарол Пацифичке команде САД Дејв Бенем, који је и командант америчке морнарице, преноси Ројтерс.

„Ракета је експлодирала скоро одмах након лансирања. Још процењујемо о ком типу ракете је реч“, навео је амерички војни портпарол.

Амерички председник Доналд Трамп и његов војни тим упознати су са информацијом да је Северна Кореја лансирала ракету у суботу, саопштио је амерички министар одбране Џим Матис.

Трамп није изнео никакав коментар с тим у вези, рекао је Матис, преноси Ројтерс.

Министарство одбране САД потврдило је да је Северна Кореја највероватније испалила ракету, и саопштило да је лансирање пропало „скоро одмах“, наводи АФП.

Током параде Северна Кореја представила је, како се чини и нову интерконтиненталну балистичку ракету (ИБЦМ).

Војска Северне Кореје запретила је у петак да ће „немилосрдно опустоштити“ САД уколико одлуче да нападну ту земљу.

Претходно је америчка телевизија НБЦ њуз, позивајући се на упућене обавештајне америчке званичнике, објавила да су САД спремне да покрену превентивни удар конвенционалним наоружањем на Северну Кореју уколико дође до још једног нуклеарног теста.

https://www.youtube.com/watch?v=lYwNEoSKd2c

Извор: Танјуг, Србија јавља