Издвајамо Свет

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ О МИСТЕРИОЗНОМ НЕСТАНКУ АВИОНА МХ370: Пилот намерно скренуо са курса и убио 239 људи, ево доказа

Малезијски авион на лети МХ370 није случајно скренуо са курса. Аустралијске власти су рекле да је пилот авиона МХ370 користио симулатор који је имао “сличан“ курс ономе који је заправо имао пре нестанка авиона – указујући на то да је капетан отишао ван курса.

Осмог марта 2014. године је Боинг 777 Малезије ерлајнза који је превозио 239 људи, нестао без трага над Индијским океаном, остављајући свет збуњеним.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада је објављен “коначни“ документ на 440 страница о овој мистерији, од стране аустралијског Завода за безбедност у саобраћају (АТСБ) – главног тела које истражује ову мистерију.

У њему се каже да је капетан МХ370, Закари Ахамд Шах, користио симулатор летења неколико недеља раније која је била “иницијално слична“ рути којом је ишао – што указује на то да је намерно скренуо ван курса.

Симулатор показује да је капетан Шах прелетео Малајски пролаз, са окретом налево и пратио пут у јужни Индијски океан – слично подацима сателитског праћења МХ370.

У извештају АТСБ-а се каже: “По последњим подацима, авион је летео око 7.700 км.“ “Ово је било даље него што је то било могуће са горивом које је натоварено на авион за лет МХ370.“

АТСБ је овај губитак описао као “непојмљив“ и “неприхватљив.“ Више од три године касније, стручњаци нису ближи решавању ове мистерије и одустали су од потраге, упркос извештају који каже да се са “прецизношћу и сигурношћу“ верује да се авион срушио североисточно од зоне потраге.

Документ из АТСБ-а додаје: “Подводна потрага је елиминисала већину вероватних области. “Дубоко жалимо што нисмо успели да лоцирамо авион, нити оних 239 душа које се још увек воде као нестале.

Скоро је незамисливо и свакако друштвено неприхваљтиво у времену модерне авијације… да велики комерцијални авион нестане и да свет не зна са сигурношћу шта се догодило са авионом и онима који су били укрцани.“

“Упркос изванредним напорима неколико стотина људи који су били укључени у потрагу широм света, авион није лоциран.“

Породице путника који су се налазили у несталом малезијском авиону лета МХ370 су рекле да нема довољно доказа да се нестали авион срушио, алудирајући на то да је истрага заташкана.

Породице несталих кинеских путника су навеле да након површинских и подводних истраживања није пронађено ништа релевантно упркос томе што је истрага обухватила површину од преко 4 милиона квадратних километара.

 

Извор: Курир.рс / NBC njuz