Србија

„Био је СПЕЦИЈАЛАЦ обучаван за ТИХЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ, ОБОЖАВАО ЈЕ ШКОРПИОН“ Друг из војске о осумњиченом за масакр у Јабуковцу!

„Давор је много волео оружје. У војсци је тражио да га сликамо са његовим оружјем и с оружјем других војника, а највише га је привлачио ‘шкорпион’…“

Након објављивања ко је осумњичени за четвороструко убиство у Јабуковцу, своја искуства са осумњиченим поделио је Душко Ивковић, који је са Давором Пернићем ишао у војску пре 15 година као део 211. оклопне бригаде. Он је рекао да је Давора упознао 2004. године, када је пребачен у њихову јединицу у Нишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Давор је дошао крајем 2004. код нас као специјалац-извиђач. Био је толико ћутљив да се реч није могла извући из њега, повучен. Био је помало и плашљив, послушан и дисциплинован војник. Имао је два другара Влаха с којима је причао на влашком језику. Што се тиче оружја, волео је војну опрему и оружје и са сваким се сликао. Али он није био агресиван и никада не бих рекао да је био у стању да нешто тако уради – каже Ивковић и додаје да је фотографију Давора са минобацачем коју он има на свом Фејсбуку, а која се појавила и у медијима он направио.

Према његовим речима, већина Даворових фотографија настала је у бази изнад Бујановца и Великог Трновца, као и у касарни у Нишу, где се фотографисао и са оружјем других војника. Међутим, неке од фотографија нису настале у војсци, иако је он обучен у војничку униформу.

Неке слике нису из војске и то ми је било чудно. Има слику са шеширом у униформи која није из војске. Претпостављам да је он негде набављао опрему или се и приватно облачио тако – додаје Ивковић.

Он каже да су их као специјалну јединицу учили тихе ликвидације, борилачке вештине и руковање разним оружјем.

Имали смо гађања из „шкорпиона“, пиштоља, калашњикова. Све оружје које су му пронашли смо ми користили у војсци. Давор се највише одушевљавао „шкорпионом“ – каже Ивковић.

Управо се сумња да је Давор из „шкорпиона“ и из полуаутоматске малокалибарске пушке са пригушивачем починио четвороструко убиство на имању Раје Казимировића. Осим тог оружја, полиција је на салашу његовог оца Славише пронашла и закопане још две малокалибарске пушке, једну полуаутоматску и једну гасну пушку, као и већу количину муниције.

Извор: srbijadanas.com