Србија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Спремите се: Снег стиже у Србију!

Летњи дани крајем септембра обрадовали су становнике Србије, али оно што нам стиже у наредних неколико дана већини се неће допасти.

Како је на свом профилу објавио метеоролог из Новог Сада, Марко Чубрило, следи нам драстична промена времена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У току послеподнева погоршање захвата западне пределе региона, а до сутра ујутро и крајњи исток. Биће кише, понегде и обилне, а сутра и планинског снега. У петак суво и хладно, а у суботу ново наоблачење уз кишу понегде у другом делу дана. Почетком следеће недеље очекује се ново погоршање, падавине и врло хладно време. Око 9.10. стабилније али и даље типично јесење време, без значајнијег отопљења – наводи Чубрило и прецизира да ће у току касног после поднева и првог дела вечери облачни систем ће захватити целу Хрватску, западне, југозападне и северозападне пределе БиХ, као и део средишње БиХ, у другом делу ноћи захвата Војводину, западну и северозападну Србију доносећи кишу и могућу појаву грмљавине.

– У четвртак током дана погоршање ће напредовати даље на исток доносећи кишу у ређу појаву пљускова, претежно на југу региона и дуж обале Јадрана. У другом делу дана над вишим пределима Хрватске, а посебно над средишњим и источном БиХ, западном Србјиом и северном Црном Гором на висини од око 1300 метара надморске висине киша ће прелазити у јак, крупан, снег те се изнад 1400 метара надморске висине рачуна на формирање снежног покривача – појаснио је он.

Чубрило у својој прогнози наводи и оквирне температуре.

– Сутра ће у многим местима јутро бити најтоплији део дана и средином дана максимуми ће се кретати од 7 до 14 степени Целзијуса, а понегде на планинама БиХ, Србије и Црне Горе неће прелазити 4 степена. У петак јутро хладно, а дан мало до умерено облачан сув и прохладан уз максимум од 13 до 16 степени Целзијуса. У недељу претежно суво, али прохладно. За викенд минимуми од 1 до 9, а максимуми од 13 до 18 степени Целзијуса – навео је метеоролог и додао да је сутрашња промена времена прекретница ка правом јесењем времену.

 

Извор: Информер.рс