Здравље

СВИ ПРАВИТЕ ЛИМУНАДУ АЛИ ГРЕШИТЕ Овако користите ЛИМУН и реците збогом РАКУ, КИЛОГРАМИМА И ДЕПРЕСИЈИ

Једна од најздравијих воћки на свету је лимун, а због својих бенефита по здравље и изглед користи се у многим рецептима.
Лимун је одличан за детоксикацију тела, због чега многи воле да испијање лимунаде, али заправо, сок лимуна није најбољи начин да извучете све здраве нутријенте из овог воћа.

Најбоља варијанта јесте смрзнути лимун, и то конзумирање заједно са кором, јер је она заправо најздравији део овог тропског воћа.

Научници су открили да кора лимуна може значајно да побољша имунитет, а садржи материје које спречавају рак, регулишу холестерол, лече инфекције и избацују паразите и бактерије из тела, пише ХеалтхyДефинитион.цом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки од најзначајнијих бенефита лимуна:
– Спречава стму
– Јача имунитет
– Бори се против упале
– Детоксикује јетру и бубреге
– Регулише крвни притисак
– Спречава рак
– Помаже лечењу анксиозности и депресије

Ако је веровати недавном истраживању, лимунова кора садржи 5 до 10 пута више витамина од самог воћа, а доказано је и да може да уништи ћелије рака дебелог црева, плућа и дојке. Оно што је најважније јесте то што материје из лимуна и његове коре уништавају само малигне ћелије, док здраве ћелије организма остају заштићене

Лекар и нутрициониста Мерилин Гренвил тврди да кора многих воћки може да вам побољша здравље. Будући да је кора веома горка, Гренвил препоручује да лимун замрзнете, а затим самељете заједно са кором, семенкама и пулпом. Тако изрендан лимун додајте у чај, смути, супу, салату, десерт и заштитићете се од опаких болести, кажу научници.

Веома је важно да лимун добро очистите од прљавштине и пестицида помоћу јабуковог сирћета.

Извор: Stil