Издвајамо Србија

ВУК ЈЕРЕМИЋ ПРЕСТИГАО ШЕШЕЉА И ТОМУ: Истраживање НСПМ пред председничке изборе!

Фото: Јутјуб

Бивши шеф дипломатије престигао актуелног и тренутно је на другом месту, али далеко иза премијера Вучића, за кога би гласао сваки трећи грађанин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подршка Вуку Јеремићу као могућем кандидату за председника Србије порасла је у односу на претходна истраживања, па је тако тренутно престигао и актуелног шефа државе Томислава Николића и лидера СПС Ивицу Дачића.

Најновији резултати, до којих су дошли истраживачи Нове српске политичке мисли, показују да би Јеремић по освојеним гласовима прескочио Дачића, који је до сада држао другу позицију, а сад је пао на четврту, али је и даље далеко испод Александра Вучића, који је само потврдио сигурно прво место са око 32 одсто подршке.

Како нам открива Ђорђе Вукадиновић из НСПМ, гласови су у овом тренутку распоређени тако да се издвајају две групе од по три кандидата.

– Прву чине Вучић, Јеремић и актуелни председник Томислав Николић, а у другој тројци су Дачић, Војислав Шешељ и Саша Јанковић. И овога пута постоји трећина која би гласала за Вучића, било да се он кандидује за председника, премијера, било за патријарха или селектора репрезентације. Јеремић је избио на друго место, али са доста заостатка за првопласираним. Раст бележи и Николић, који је са четвртог места ускочио у водећу тројку – објашњава Вукадиновић.

– Важно је нагласити да је ово тренутна понуда и гласове добијају они који само у медијима фигурирају као кандидати. Уопште ме не би изненадило да се појави ново име које би ове резултате сасвим преокренуло. Треба се сетити избора 2000. године и појаве Војислава Коштунице као кандидата ДОС. Такође, оно што ће знатно утицати на расподелу гласова је став. Дакле, јако је важно да ли ће он рећи да некога подржава или ће рећи да некога не подржава – наглашава наш саговорник.

Нису отписани
ТАДИЋ, ОБРАДОВИЋ И ШУТАНОВАЦ ЈОШ ПУЛСИРАЈУ У НАРОДУ

Како каже Вукадиновић, међу кандидатима који су за анкетиране „живи“, односно који „откидају“ покоји проценат од опредељених бирача су Борис Тадић, Бошко Обрадовић, Санда Рашковић Ивић, Драган Шутановац и Расим Љајић.

Извор:Курир.рс