Србија

Харадинај: Србију воде Милошевићеви и Шешељеви људи!

„Потерница за мном је још једна игра Београда, где је очигледно оживео дух Слободана Милошевића“, каже Рамуш Харадинај, преноси „Дојче веле“. Он сматра да неће завршити ни у Београду, ни у Хагу.

 

– Ухапшен сам по налогу некадашње Србије и Црне Горе из 2004. године. Ја сам по свим тим оптужбама већ завршио у Хагу, где сам два пута одговарао. Ове оптужбе су пале, тако да сам био веома зачуђен уласком Француске у овај законски циркус. Француска се не понаша по праву и правди, пошто је ово политичка оптужница. Изненађује ме овакво понашање Француске. Све је то само политичка игра Србије, у коју је нажалост укључена и Француска – додаје Харадинај.

– Све то ја видим као још једну игру Београда. Дачић је био помоћник Милошевића, док су Вучић и Николић били слуге Шешеља. Знам да нећу бити изручен. Србија треба да схвати да нема никакву правну надлежност над Косовом и грађанима Косова. Ја сам са Косова и Србија нема никакву правну моћ тамо. Косово је одговорно за тамошњу јурисдикцију – тврди бивши вођа ОВК.

 

Извор: www.dw.com/Vestionline.com