Издвајамо Србија

НОВИ ТРОШКОВИ ВОЗАЧИМА: Ове године обавезна замена регистарских таблица и додатни трошкови, ево колико ће то коштати..

Следеће године званично истиче рок трајања од седам година регистарским таблицама. Њихова замена ће возаче додатно коштати око 4.000 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред финансијских издатака, возачи ће морати да спреме гомилу папира, да попуњавају формуларе и уплатнице и чекају у редовима.

Ову промену предвиђа члан 55 Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила где стоји да таблица мора да се промени када протекне седам година од издавања, а нове таблице су почеле да се издају од 1. јануара 2011. године.

Завод за израду новчаница, део Народне банке Србије је могао да гарантује за функционалност седам година јер седам година представља гаранцију произвођача фолије нанаете на таблицу да ће у том периоду задржати потребну читљивост, видљивост и присуство заштитиних елемената.

У Министарству унутрашњих послова кажу да рок за замену почиње 1. јануара 2018. године.

– Приликом замене издају се нове таблице с другим регистарстким ознакама, нова саобраћајна дозвола и регистрациона налепница.

Милан Вујанић, професор Саобраћајног факултета сматра да нема потребе да људи “пролазе мучну, дугу и скупу процедуру”.

– Полиција треба да направи нове таблице и да позове грађане да их преузму, као кад их изгубите, на пример. Не да вам дају таблицу с новим регистарским ознакама и нову саобраћајну. То је малтретирање два и по милиона возача јер неколико њих неће да ради свој посао – истиче Вујанић.
Извор: Телеграф.рс