Издвајамо Свет

СВЕЧАНА ИНАУГУРАЦИЈА ДОНАЛДА ТРАМПА 20. ЈАНУАРА:Ево ко ће бити представник Србије

На инаугурацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа 20. јануара Србију ће званично, као и већину земаља, представљати амбасадор наше земље у Вашингтону Ђерђ Матковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стране делегације на високом нивоу се традиционално не позивају на инаугурацију, већ земље представљају њихови амбасадори у САД.

Тако ће Црну Гору званично представљати њихов амбасадор у САД Небојша Калуђеровић, а БиХ амбасадор Харис Хрле.

„Колико је мени познато, на Трампову инаугурацију званично су позвани само председници Мексика и Канаде, док ће све остале земље бити представљене на нивоу амбасадора“, каже потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић који је радо виђен гост код америчких председника на Молитвеном доручку.

Према његовм речима, инаугурација није обичан догађај и много је важно да се зна ко је оне који иду у Вашингтон на инаугурацију заиста и позвао, да ли су у питању позиви сенатора, конгресмена, људи из Трамповог изборног штаба, или неких других интересних групација.

Маринковић подсећа да ће 20. јануара у Вашингтону бити одржани многобројни балови и пратећи догађаји посвећени инаугурацији америчког председника и да се може догодити да су неки људи из региона позвани наш на те скупове, којима ће Трамп посветити по пар минута пажње.

Извор:Танјуг