Србија

ЂУКАНОВИЋ ПОКАЗАО ПРАВО ЛИЦЕ: Косово је изгубљено јер…

Мило Ђукановић изјавио је да нико у Црној Гори није желео да наштети Србији признањем независности Косова и да власт у Србији мора да схвати да је Косово раније изгубљена битка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нико у Црној Гори, почев од доносилаца одлука, па до сваког грађанина није имао лошу намеру да признањем Косова направи неку штету Србији. Не прави се штета ономе кога доживљавате врло блиским са вама. Није реч о томе, већ је то била и и даље је наша перцепција оног што је потребно учинити на сређивању стања у региону и стварању претпоставки за успостављање веће стабилности и обнову поверења“, рекао је Ђукановић за телевизију Б92

Он је казао да је више пута и бившем председнику Србије Борису Тадићу и садашњем премијеру Александру Вучићу говорио да је његов утисак да је ововремена Србија у позицији да само прими фактуре за изгубљену битку по питању Косова.

„Та битка је нажалост изгубљена у претходним генерацијама људи који су доносили државно-политичке одлуке у Србији и због тога је моја сугестија била и Тадићу и Вучићу да због раније изгубљене битке не оробљавају оно што су реалне развојне шансе данашње и будуће Србије“, додао је он.

Ђукановић је навео и да се снага ума једног државника очитава у способности да правилно перципира нешто што је реалност, да благовремено схвати да не треба водити битке које су већ изгубљене.

 

 

Извор: N1