Издвајамо Србија

ЈОШ ЈЕДНА ВЕЛИКА ПРЕВАРА СРПСКИХ РАДНИКА: Обећао посао у Мађарској, узео им новац и нестао!

П. К. нам је обећао запослење у Мађарској, одвезли су нас и усред ноћи оставили испред неке фабрике. Било је ужасно хладно. Ујутру нам је речено да је превара

Седморицу младића из Србије на најсуровији начин је преварио П. К. (име познато редакцији), који им је узео укупно 700 евра и оставио их усред ноћи, по цичи зими, у Мађарској, 70 километара од Будимпеште!

– За посао сам се пријавио преко Фејсбук странице која нуди посао у Мађарској и Словачкој. Особа с којом сам комуницирао представила се као Дарко. Рекао ми је да је из агенције „Макс“, која посредује у запошљавању Срба у тим земљама. Рекао ми је да је сатница два и по евра и да се ради по дванаест сати шест дана у недељи. Напорног рада се не плашим, па сам пристао – прича Милан Милошевић из Лознице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, дотични Дарко је објаснио да треба да припреми 100 евра и да је полазак 29. јануара. Са Миланом је кренуо још један Лозничанин, али и три момка из Врања, један из Зајечара и један из Врњачке Бање.
– Нашли смо се испред Главне железничке станице у Београду. По нас је дошао комби у којем је био Дарко. Рекао нам је: „Брзо, има доста комуналних полицајаца. Улазите и убацујте ствари!“ На мосту Газела ушао је и П. К. и рекао да се, кад стигнемо у фабрику, јавимо неком координатору, узео је по 100 евра и изашао напоље – прича Милан.

У Мађарску су стигли око 2.30 ујутру. Возач комбија избацио их је испред неке фабрике, која у то доба, наравно, није радила.
– Било је неподношљиво хладно, а никога није било у близини. Решили смо да се негде склонимо до седам ујутру. Вукли смо торбе два километра и сместили се у просторијама железничке станице у Јасберењу. Ујутру смо се вратили у фабрику и нашли тамо тог координатора. Рекао нам је да они не примају раднике, већ и да их отпуштају. Испричао је да је П. К. преварант и да је наводно и раније без икакве потребе доводио раднике – каже Милан.

Несрећни момци, од којих су неки позајмили паре да дођу у Мађарску, тужни и бесни вратили су се за Београд. Покушали смо да се чујемо са П. К., али он је био недоступан.

Нису могли да га лоцирају
ИСКЉУЧИО ТЕЛЕФОН И БЛОКИРАО ИХ НА ФЕЈСУ

Милан каже да се П. К. јавио само једном након тог инцидента:
– Звали смо га чим смо причали са тим координатором. Прекинуо је везу и више се није јављао. Променио је име на Фејсбук профилу и блокирао нас.

 

Фото: Фејсбук

Извор: Блиц