Издвајамо Србија

МУСЛИЈУ ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Не плаћа мене Србија, него Албанија, зато треба да се ујединимо!

Председник општине Бујановац Јонуз Муслију остао је при ставу да хипотетичкој Албанији уједињеној са Косовом треба додати и Прешевски долину. Муслију тврди и да не прима новац од државе Србије већ од Албанаца

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Плате? То су таксе од Албанаца, не узимамо ми паре од Србије, јер Србија и не даје. Видиш колико улаже пара у Прешево, Бујановац и Медвеђу. Ово је тампон зона, све је мрачно, овде није ништа инвестирано и то се види од Врања, све одатле је беда – каже Муслију.

Муслију је оценио да је „нормално да у ЕУ у једном пакету уђу Албанија и Косово“, али он сматра да је и „време и логично“ да у том пакету буде места и за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

На питање да ли намерава да поднесе оставку и због својих ставова, и због стања у општини коју води, каже: „Ако се припајамо са Косовом, свакако, то је онда то“.

Муслију је оценио и да „игра која се игра на Балкану“ није добра јер се види намера да се регион враћа 100 година уназад.

– Мислим да Европа треба да другачије гледа Балкан, да треба да га развија, а не само да цепа, мучи земље као што су Албанија и Косово и друге државе – каже Муслију.

 

Извор: Б92 / Информер