Издвајамо Србија

ОВК ЗЛОЧИНЦИ ПОНОВО НА ОКУПУ: Харадинај, Тачи и Љимај заједнички излазе на изборе!

Фото: Јутјуб

Ђаволска дружина: Рамуш Харадинај, Хашим Тачи и Фатмир Љимај заједнички излазе на превремене парламентарне изборе на Косову, заказане за 11. јун

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Фатмир Љимај, најозлоглашеније бивше вође ОВК, заједнички излазе на превремене парламентарне изборе на Косову, који су заказани за 11. јуни!

Циљ коалиције ова три крвника је дестабилизација Косова и покушај да се спречи њихово процесуирање пред судом за ратне злочине ОВК, оцењују саговорници Курира.

Председник Одбора за Косово у Скупштини Србије Милован Дрецун упозорава да би нова власт на Косову могла да доведе до још веће антисрпске хистерије.

– Овде постоји више опасности. Пошто се очекује да они формирају владу и да ће расподелити значајније функције, то значи да ћемо бивши ОВК имати на свим политичким функцијама, што ће специјално тужилаштво за злочине ОВК довести у врло деликатну позицију. Пошто би сви они требало да се нађу на оптужници, а за ратни злочин нема имунитета, биће политички врло осетљиво како да се обезглаве све институције и да се комплетно руководство на Косову стави на оптужницу.

Биће ту политичких притисака са Запада… А циљ им је да се заштите од тог суда. С друге стране, очекује се да ће они на својим политичким скуповима појачавати антисрпску реторику са још већом агресијом и хистеријом и да све то усмере према Србима. То може да доведе до инцидената, нарочито ако се у све то укључе и паравојне структуре, односно ветерани ОВК. Очекује нас заиста врло бурно лето – сматра Дрецун.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић тврди да је на делу мобилизација ОВК.

– Пошто су те структуре већ у власти јер одређене структуре ОВК владају Косовом, они само шаљу још радикалнију поруку да ће отићи у потпуну крајност. То је подизање нивоа већ постојећих претњи с намером да изазову рат. Овим они шаљу јасну поруку Србима који живе на Косову да, без обзира на то што се већ налазе у тешкој ситуацији, може да буде и горе, да се доведе у питање њихова егзистенција, да почну да убијају, да пале српске куће и манастире. По мени, ово је мобилизација ОВК из мирнодопског стања које може да пређе у ратно – додаје Анђелковић.

ОВО ИМ СЕ СТАВЉА НА ДУШУ

Тачи трговао органима

Тачијева „дреничка група“ затварала је киднаповане Србе у логорима Ликовац, Лапушник, Зочиште и Глођане у општини Дечане. Они су тамо мучени, убијани, а неки су одведени у Албанију, где су им вађени органи.

Љимај бацао Србе у живи креч

Фатмир Љимај, познат по надимку Челик, био је оптужен за мучење и убијање српских и албанских цивила у затвору у селу Клечка. По његовом налогу Србе су бацали у живи креч. Био је и један од вођа „дреничке групе“ Хашима Тачија, а током 1998. и 1999. био је командант логора Лапушник.

Рамуш и Даут Харадинај перу паре по Србији

Према писању медија, Рамуш и његов брат Даут новац од дроге и оружја перу градњом некретнина по централној Србији. И то највише у Новом Саду, Београду и Новом Пазару. Наводно, за извођење радова задужен један грађевински предузимач из Новог Сада.

Харадинај убио најмање 11 Срба

Харадинаја Србија терети да је само током 1999. лично убио најмање 11 особа, да је наредио чак и убиство једне албанске бебе. Почетком јануара је ухапшен у Француској по потерници Србије, али га је тамошњи суд ослободио.

 

Извор: Курир