Свет

ПРЕОКРЕТ! АМЕРИКА НЕЋЕ НАПАСТИ ВЕНЕЦУЕЛУ, а ово је разлог

У ексклузивном интервјуу за Телесур су амерички лингвист Ноам Чомски и новинар Џон Пилгер понашање председника Доналда Трампа према Венецуели описали као ”неодговорно”, али све у свему ”предвидљиво”, односно у складу с понашањем ранијих председника Сједињених Америчких Држава у сличним политичким ситуацијама.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чомски је Трампове изјаве назвао ”шокантнима и опаснима”, али их се може објаснити тоном којим Трамп обично комуницира са својом изборном базом и потребом да буде у средишту позорности”.

”Збивања у Каракасу се брзо окрећу у Мадурову и корист Боливарске револуције, док Трамп уопште не брине о последицама његових изјава у свету”, рекао је Чомски.

МАРИЋА ПИТАЛИ ЗАШТО ПРОМОВИШЕ ПРОСТИТУТКЕ И БРАНИ СТАРЛЕТЕ: Његов одговор ће вас ШОКИРАТИ!

”Наша највећа нада је да неко уопште у Сједињеним Америчким Државама разуме штетне последице таквог става и преузме контролу над ситуацијом”, закључио је Чомски.

Са своје стране, новинар Џон Пилгер је рекао како је Трампова политика, уз могућу инвазију, потпуно у складу с америчком праксом прошлог века.

“Претња америчке војне инвазије је складу с америчком спољном политиком у задњих 70 година”, казао је Џон Пилгер.

”Сједињене Америчке Државе су већ напале Венецуелу са субверзивним групама као што су НЕД, који подржава такозвану ‘демократску опозицију’ који заправо покушава насилно свргавање легитимно изабране власти. То је озбиљан злочин у међународном праву,… државни удар”, рекао је Пилгер.

ДАЧИЋ ПОСЛАО БРУТАЛНУ ПОРУКУ ДВОЛИЧНОМ ЗАЕВУ: Може и Србија да промени став о имену Македоније – ПА ДА БУДЕТЕ БЈРМ!

”Мало је веројатно да ће САД напасти Венецуелу. Вашингтон може напасти само беспомоћне земље, а Венецуела није беспомоћна. Али би барем цивилизовани свет требао подржати владу Каракаса, који је мета пропагандног рата, који се, као зараза, шири масовним медијима. Ако Венецуела падне, пашће цело човечанство”, додао је Пилгер.

 

Извор: Logicno