Издвајамо Свет

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТУ ЗА СВЕ КРИВИ РУСИ: 10. америчких дипломата нападнуто психотронским оружјем, сумња на Венецуелу и Русe

Венецуела је умешана у психотронски напад на америчке дипломате који су били у посети Куби, од чега је њих неколико трајно оглувело.

Само неколико дана пре него што је председник Венецуеле Николас Мадуро посетио Хавану, мистериозни напад психотроничним оружјем је оставио 10 америчких дипломата и њихове породице са озбиљним здравственим проблемима. ЦНН извештава да док Стејт департмент спроводи истрагу о овом нападу, званичници сумњају да ко год да је био иза овог напада, за циљ је имао да проузрокује проблеме између САД и Кубе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Абреурепорт.цом извештава: Иако је Миами Хералд известио да је овај последњи напад, који укључује психотронично оружје, “позив на буђење“ за САД када је реч о суочавању с комунистичким кубанским режимом и његовим карипским савезницима, може се закључити да је овај напад могла спровести трећа страна.

Упркос том што је Русија, поред кубанског режима, главни осумњичени за развој и примену психотроничних уређаја у пркривеном рату, онај ко има највише користи од погоршања односа између САД-а и Кубе је Венецуела. Председник Трамп је недавно запретио потенцијалним војним решењем за текућу кризу у Венецуели, присиљавајући војне званичнике да поново разјасне своју лојалност режиму и охрабрујући председника Мадура да затражи подршку од својих савезника на Куби и у Доминиканској Републици.

Иако Доминиканска Република тренутно ужива пријатељске односе са САД, често гласа у корист Венецуеле, спечавајући Организацију САД-а да осуди Мадурову владу. Доминиканске новине су недавно објавиле да би председник Трамп врло лако могао сместити ову земљу на црну листу, посебно што се открило да је она један од 10 највећих трговинских партнера Северне Кореје.

Како је Абреу Репорт раније објавио, позив на буђење на Карибима би требао доћи са сумњивом смрћу доминиканског председника Антонија Гузмана, који је наводно био подстакнут да почини самоубиство психотроничним оружјем дизајнираним по налогу моћног човека Хоакина Балагера, који је наследио престо након што је ЦИА убила диктатора Рафаела Трухиља, уздижући га од потпредсеника до владара челичне руке.

Од смрти председника Балагера, милитаризована агенција коју је он искористио да развије психотронично оружје, ИНФОТЕП, прерасла је у монструозну компанију која сада технологијом редовно снабдева Северну Кореју, Кубу, Венецуелу и било који други одметнички режим са дубоким џеповима за стелт оружје.

Већина Американаца претњу председника Трампа да нападне Венецуелу сматра обичним празним причама на Твитеру, али се у региону, који се још увек лечи од дубоких рана које су задобили од америчких инвазија, параноја дубоко шири и можда им неће бити потребан још један твит да се изазове нова трка у наоружавању, са Доминиканском владом која ставља вето на било какву резолуцију против Венецуеле и наставља свој програм оружја за нафту, профитирајући од своје стратешке позиције између два најжешћа америчка непријатеља.

Аналитичари сматрају да је крајњи циљ оптужби да се Руси увуку и у овај скандал, како би се све надовезало на већ постојећи скандал са америчким изборима и наводном умешаношћу Русије. Позиција Русије би наводно била у обезбеђивању опреме.

 

Извор: Wебтрибуне.рс