Регион

Освета за Јасеновац? Хрвати полемишу да ли треба спречити појављивање српских представника у Сабору

Милошевић из СДСС-а оценио да то јесте антимањинска и антисрпска иницијатива

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У хрватској јавности је отворена полемика да ли треба спречити да се у Сабору појављују представници националних мањина.

У емисији Отворено на ХРТ ставове су суочили министар управе Ловро Кушчевић (ХДЗ), бивши министар Арсен Баук (СДП), Жељка Маркић (У име обитељи), Анто Ђапић (ХОС), Роберт Подолњак (Мост) и Борис Милошевић (СДСС), пренео је тпортал.хр.

ЕВО КАКО ТРЕБА ДА СЕ МОЛИТЕ ЗА ВАШЕ УПОКОЈЕНЕ: Због чега је ВАЖНО да се МОЛИТЕ ЗА НАШЕ УМРЛЕ као за ЖИВУ БРАЋУ

Мракићева је рекла да могући референдум о том питању није антисрпски, него антикорупцијски, као и да нигде у ЕУ мањине нису у положају као што су у Хрватској, да имају гарантоване посланике у парламенту који могу одлучивати о свим питањима.

Милошевић је оценио да то јесте антимањинска и антисрпска иницијатива, која представља удар на достигнуте стандарде заштите права националних мањина у Хрватској.

– Врло очити циљ ове иницијативе је да смањи права мањина и забије клин у сарадњи између заступника националних мањина и Владе десног центра – рекао је Милошевић, подсећајући да је једна од темељних вредности ЕУ-а заштита права националних мањина, захваљујући чему је Хрватска постала чланица ЕУ-а и НАТО-а.

Вулин одбацује оптужбе: Могао сам да кажем да ми је стан дао и Жељко Митровић

Хосовац Ђапић се сагласио са министарком Мракић и додао да „сви треба да буду политички Хрвати“, уз напомену да је иницијатива реакција на „нападе на елитну хрватску јединицу поводом спомен плоче ХОС у Јасеновцу“.

 

Извор: Telegraf.rs