Србија

Дете јој УМИРАЛО у боловима, док су лекари, наводно, ПИЛИ РАКИЈУ?! Мајка ОГОРЧЕНА! Нови ИНЦИДЕНТ у болници у СРБИЈИ?!

Фото: Pixabay.com

Након што је Србију потресао снимак из Дома здравља у Крагујевцу, где наводно докторка није желела да прегледа дете са високом температуром јер није њен пацијент, из Опште болнице у Вршцу стиже још једна скандалозна ситуација у којој су лекари, наводно, занемарили болесно дете и то – због алкохола!

М. Р. испричала је да је њено дете живо захваљући особљу Института за мајку и дете у Београду, где га је у последњем трену пребацила и где је добило адекватну терапију. Како каже, док јој је ћерка горела од температуре у Општој болници у Вршцу, лекари и медицинске сестре наводно су пили ракију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прво су рекли да ми дете има упалу плућа, а затим да је добило вирус који ће проћи с временом. Моја девојчица је била дехидрирана јер није конзумирала храну и пиће, нити јој је ико давао инфузију. Они су наздрављали после визите и били су веома весели, као да су нешто славили. Након што су завршили, сликала сам чашице и флашу. Чим сам видела да пију ракију, одмах сам тражила упут за даље лечење. У болници нису желели да ми изађу у сусрет, па ми је мој педијатар послао упут за Панчево, а касније сам је одвела на Институт у Београду – каже огорчена мајка.

На Институту су, истиче, лекари дијагностификовали да је дете тешко дехидрирано и да заправо има јаку упалу уха.

– То доктори у Вршцу нису ни испитали, већ су одмах дали погрешну дијагнозу. Дете ми је било бледо и дехидрирано, јер је имало пролив и повраћало је. Одбијала је воду и храну и константно је плакала. Лекари у болници у Београду одмах су урадили рендген плућа и написали да дете нема упалу. Не дај Боже да је моја ћерка остала тамо, ко зна шта би се десило! – наглашава мајка детета.

Иначе, Општа болница у Вршцу већ је под истрагом због смрти Огњена Пауновића (8), који је преминуо од сепсе 28. августа. Подсетимо, мајка преминулог Огњена Пауновића испричала је тада да је сина неколико пута доводила на контролу због повраћања, дијареје и страшних болова у стомаку, али да су их лекари увек враћали кући с образложењем да дете има стомачни вирус.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbija Danas/Kurir/Espreso