Издвајамо Регион

ДОДИК СЛАВИ: Победа чиста као суза! (ВИДЕО)

Додик има 70.000 гласова више

Данас су у БиХ одржани општи избори на којима су грађани могли да бирају чланове Председништва БиХ, посланике у државном и ентитетским парламентима, председника и потпредседнике РС и представнике за кантоналне скупштине у ФБиХ. Тачно у 19 сати затворена су биралишта широм Босне и Херцеговине. На више од 6.000 бирачких места грађани су бирали нову власт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милорад Додик победио је на изборима убедљивим резултатом.

Са 85,6 одсто обрађених места Додик има 320.896, а Иванић око 250.000 гласова, рекао је Радован Ковачевић, портпарол СНСД.

Подсетимо, председништво БиХ било је пријављено 15 кандидата:

Шест кандидата из реда бошњачког народа: Мирсад Хаџикадић (Мирсад Хаџикадић – Платформа за прогрес), Фахрудин Радончић (СББ БиХ), Сенад Шепић (Независни блок), Шефик Џаферовић (СДА), Денис Бећировић (СДП БиХ) и Амер Јерлагић (СзБиХ).

Пет кандидата из реда хрватског народа:Јерко Иванковић-Лијановић (НСРзБ), Драган Човић (ХЏ БиХ), Бориша Фалатар (ДФ), Диана Зеленика (ХЏ 1990) и Жељко Комшић (ДФ).

Четири кандидата из реда српског народа: Мирјана Поповић (Српска напредна странка), Младен Иванић (коалиција Савез за побједу), Милорад Додик (СНСД) и Гојко Кличковић (Прва СДС).

За председника и потпредседнике Републике Српске пријавило се укупно 37 кандидата, од чега су 21 независни кандидати. У Централном бирачком списку, са стањем на дан 23. августа 2018, у БиХ је уписано 3.278.908 грађана са правом гласа. Број регистрованих гласача у Федерацији БиХ био је 2.092.336, а у Републици Српској 1.260.597. Одзив на општим изборима 1996. године био је 83 одсто.

Почело је обраћање Милорада Додика који тврди да је победа чиста као суза

Спутњик уживо из изборног штаба СНСД

Спутњик уживо из изборног штаба СНСД

Posted by Sputnik Србијa on Sunday, October 7, 2018

 

Извор: srbijadanas.com/Србија јавља

Ознаке