Издвајамо Србија

ПРИЧА КОЈА ВРАЋА ВЕРУ У ЉУДЕ: Дека је у Лидлу оставио последњих 1.500 динара, а чим је изашао лопови су га покрали! УСЛЕДИО ЈЕ ДИВАН ГЕСТ

Његове сузе потресле су све присутне!

Линда из Печењевце постала је својеврсни симбол Лидла у Лесковцу када је на дан отварања ове трговине дошла још пре пет часова, али мало ко зна за племенити подвиг запослених у овом маркету који су притекли у помоћ старијем суграђанину који је опљачкан по изласку из њихове продавнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Читав догађај збио се у данима непосредно по отварању, а обелоданио га је на Фејсбуку извесни Горан Петровић из Лесковца препричавши сцену којој је присуствовао.

– Пре пар дана сам био у „Лидлу“ у Лесковцу. Неки дека купио је са последњих 1.500 динара храну. Док се окренуо бицикл да откључа, мазнули му кесу из корпе. Дека се расплакао. Немате појма како је то жалосно гледати. Једна радница из „Лидла“ је пришла, саслушала и рекла да уђе. „Купи опет исто, а ја ћу платити. Немој плакати“. Дека плаче, али јок, срамота га. Онда је наишла њихова менаџерка и умешала се, радници забранила да иде по новац. Рекла је деки да узме велика колица и напуни до врха. Ништа нећеш платити. Пратим шта се дешава, ћутим и не верујем. Дека опет крене и узме робу тачно за 1.500 динара, као и први пут. Ове две цуре га убеђују да слободно узме још нешто. Дека ништа. Одвели га поред пецива: узми поручај. Он узео само једну ролницу, шта ли. Мени није било добро. И на крају видим – платиле оне чим је дека замакао… Као фол треба проћи кроз касу, а дека није сконтао. Значи, док сам жив куповаћу у „Лидлу“ јер тамо раде величине. Како су их бирали, не знам, али „Лидл“је број један – написао је Петровић.

Из „Лидла“ су потврдили истинитост овог догађаја.

– То се заиста десило, више колега је учествовало. Једноставно смо реаговали људски – скромно каже једна од хероина ове приче која није желела да се посебно истиче, јер су, каже, реаговали тимски.

 

Извор: Република/Ало.рс/Ј.Ш.