loading...
Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Мој отац ће имати 9.000 РСД већу пензију а скинули му 14.000

loading...

Председник Александар Вучић изјавио је да ће сви пензионери у новембру примити пензије увећане за пет одсто.

Он је истовремено најавио могућност додатне једнократне помоћи пензионерима.

”У новембру ће сви пензионери добити увећање пензија за пет одсто, а за око месец дана знаћемо да ли, уз увећање пензија, постоји могућност и додатног једнократног давања пензионерима”, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је изразио уверење да ће пензионери бити задовољни и захвалио им што су веровали у државне органе, а држава је, каже, показала да се и најмањом способношћу Србија може да се извуче из банкротства и да буде на сигурном и добром путу.

Вучић је казао да га многи нападају, јер је инсистирао и тражио да се онима који имају пензије до 32.000 динара, а који имају тежи економски положај, исплати пет одсто више и да то буде стална, а не привремена категорија.

Он је навео да око 72 одсто пензионера у Србији тешко живи и да држава жели да и они осете резултате реформи спроведених у последњих неколико година, те да и они буду ”нешто задовољнији”.

”Са тим увећањем и једнократним давањима то ће бити за читаву пензију више на годишњенм нивоу. Мислим да је то важна и лепа вест за пензионере. Мој отац ће, на пример, имати за 9.000 већу пензију него што је имао 2014. године, а скинули смо му 13 или 14 хиљада”, рекао је Вучић.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...