Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Мој отац ће имати 9.000 РСД већу пензију а скинули му 14.000

Председник Александар Вучић изјавио је да ће сви пензионери у новембру примити пензије увећане за пет одсто.

Он је истовремено најавио могућност додатне једнократне помоћи пензионерима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“У новембру ће сви пензионери добити увећање пензија за пет одсто, а за око месец дана знаћемо да ли, уз увећање пензија, постоји могућност и додатног једнократног давања пензионерима“, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је изразио уверење да ће пензионери бити задовољни и захвалио им што су веровали у државне органе, а држава је, каже, показала да се и најмањом способношћу Србија може да се извуче из банкротства и да буде на сигурном и добром путу.

Вучић је казао да га многи нападају, јер је инсистирао и тражио да се онима који имају пензије до 32.000 динара, а који имају тежи економски положај, исплати пет одсто више и да то буде стална, а не привремена категорија.

Он је навео да око 72 одсто пензионера у Србији тешко живи и да држава жели да и они осете резултате реформи спроведених у последњих неколико година, те да и они буду “нешто задовољнији“.

“Са тим увећањем и једнократним давањима то ће бити за читаву пензију више на годишњенм нивоу. Мислим да је то важна и лепа вест за пензионере. Мој отац ће, на пример, имати за 9.000 већу пензију него што је имао 2014. године, а скинули смо му 13 или 14 хиљада“, рекао је Вучић.

 

Извор: Тањуг