Србија

Овако Тачи тумачи писмо које је добио од Трампа: После ових речи запитаћете се да ли он уопште зна да чита?!

Овакво тумачење писма долази након пораза који је Хашим Тачи доживео на седници Савета Безбедности Уједињених нација

Хашим Тачи коментаришући писмо које је добио од америчког председника Доналда Трампа рекао је да лажна држава Kосово сада може слободније да дише, те да је писмо показатељ да ће Америка бити укључена у дијалог између Београда и Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, такође, писмо које је добио од Трампа упоредио са писмом упозорења које је бивши амерички председник Џорџ Буш 1992. године послао Србији због Kосова.

– Порука председника САД је порука која позива да на јединствен постигне коначни споразум који подразумева признање Kосова од стране Србије, промену Резолуције 1244 и чланство (тзв.) Kосова у Уједнињеним нацијама – рекао је Тачи.

Liria dhe pavarësia e Kosovës, janë rezultat i luftës sonë të drejtë dhe përkrahjes së aleatëve tanë strategjikë…

Geplaatst door Hashim Thaçi op Dinsdag 18 december 2018

Иако Доналд Трамп нигде у писму није упозорио Србију да ће употребити војну силу, као што је то Џорџ Буш урадио у писму које је послао Милошевићу, Тачи се на овај начин дрзнуо да уочи састанка са бриселом запрети ппо ко зна који начин Србији.

Овакав поступак Тачија долази након пораза који је доживео на седници Савета Безбедности Уједињених нација, очигледно из беса и немоћи коју је и сам показао на истој тој седници.

Пошто му нису остали никакви аргументи, решио је да спочитава писмо које је добио од Трампа иако тамо није наведен никакав услов, нити упозорење Србији.

 

Извор: Srbija Danas