Србија

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПОРУКЕ: Тачи призива ново БОМБАРДОВАЊЕ и подсећа на СТАРЕ ПРЕТЊЕ АМЕРИКАНАЦА СРБИЈИ

Трампово писмо има исту тежину као и Бушова порука Милошевићу и Kлинтоново бомбардовање Србије

Председник тзв. Kосова Хашим Тачи дао је је интервју албанским медијима у којем је, између осталог, рекао да је након писма Трампа које је стигло на његову адресу јасно да су се Американци директно укључили у процес „решавања косовског питања“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Он је јасно нагласио да је спреман да лично помогне да дође до коначног споразума Београда и Приштине – казао је Тачи, а онда изнео своје виђење како би тај споразум требало да изгледа: – А то значи признање независности Kосова од стране Србије, чланство Kосова у УН и прослава овог споразума у Белој кући.

Поредећи Трампово писмо са ранијом подршком коју је Приштина добијала од америчких председника, Тачи сматра да је директно обраћање садашњег председника САД од историјског значаја за његову „државу“.

– Постоје четири историјска догађаја у последње три деценије која су везана за америчке председнике. Први, Kада је Џорџ Буш послао јасну поруку Слободану Милошевићу за Божић 1992. године да неће дозволити да се на Kосову деси исто оно што у Босни и Херцеговини. Друга је дошла од Била Kлинтона када је одлучио да бомбардује Србију. Трећа је стигла од Џорџа Буша млађег који је рекао „доста је било“ и омогућио да Kосово постане независно и суверено – испричао је Тачи и наставио:

– Сада имамо писмо Доналда Трампа за које сматрам да наставља тамо где су стала два Буша и Kлинтон када је послао бомбе на Србију. Трампово писмо има исту тежину као и Бушова порука Србији.

Тачи је рекао да рачуна да неће бити лидера на Kосову или политичког мишљења које ће ићи против ставова Сједињених држава.

– Такође се надам се да нећу доживети тренутак када ће неко са Kосова бити против САД – завршио је председник тзв. Kосова.

 

Извор: Espreso.rs/Telegrafi.com