Издвајамо Свет

АМЕРИЧКЕ ТАЧКЕ ВОЈНЕ МОЋИ БИЋЕ ПРЕТВОРЕНЕ У ПРАХ И ПЕПЕО ЗА 5 МИНУТА! Пентагон је само први на листи у домету ЦИРКОНА!

Када се председник Русије Владимир Путин пре неколико дана похвалио најновијом суперсоничном ракетом 3М22 „Циркон“ којом ће бити наоружане руске подморнице, истакао је да ће њен домет бити већи од хиљаду километара а брзина 9 махова, али њени потенцијални циљеви су тек сад откривени и јасно је да се Руси не шале.

Зграда америчког Пентагона се налази на врху списка могућих циљева у Америци који је представила државна телевизија “Русија1”. У случају да америчке ракете запрете Русији, поред Пентагона у Вашингтону, у којем се налазе високи органи управљања Оружаних снага и Комитет начелника штабова, ту су још и владин контролни центар Кемп Дејвид, контролни центар председника САД и командни центар Комитета начелника штабова Форт Ричи, у држави Мериленд.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је што се тиче циљева на источној обали Америке. На западној обали САД потенцијалне мете су центар за управљање стратешким офанзивним снагама Маклелан у Калифорнији, и центар за управљање нуклеарним снагама Џим Крик, у држави Вашингтон.

Како се наводи, у случају претње Русији, „Циркон“ ће бити употребљен за гађање командних центара у САД, одакле се управља америчким системом ПРО у Европи, јер би тај могао да искористи ракете кратког и средњег домета за напад на територију Русије.

Контра-адмирал у пензији Всеволд Хмиров изјавио је раније да “Циркон” са бродова Ратне морнарице Русије гарантовано може да погоди циљ за пет минута са растојања од 500 километара од обале.

Такав суперсонични систем практично пробија сваки систем ПВО и ПРО. Од њега нема заштите.

 

Извор: Курир.рс/Sputniknews.com