Србија

„ЗАКЛЕО САМ СЕ НА ГРОБУ СВОГА ОЦА“ Овај Албанац је једини данас гласао ПРОТИВ, шокираћете се када видите ЗАШТО!

Милијаим Зека, посланик Иницијативе за Косово у косовском парламенту, који је данас распуштен, једини је гласао против такве одлуке.

Зека је, преноси приштинска Бота сот, рекао да је гласањем против распуштања скупштине изразио свој протест против свих који су, како каже, довели Косово у стање у којем је сада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Отворите очи, ум, душу и знаћете како да гласате. Не продајте свој глас за 20-50 евра. Не гласајте против будућности ваше деце“, рекао је Зека непосредно уочи почетка седнице.

Описујући тренутну ситуацију на тзв. Косову, Зека каже да су грађани приморани да се лече у Скопљу, Турској или Београду, јер на косовској територији нема болница.

„Ово је облик мог протеста. Јер, када је цела коалиција бојкотовала сваку седницу, ја сам био присутан. Био сам међу одговорним посланицима. Био сам дијамант у Скупштини“, рекао је Зека.

Прецизира да је његов глас против, заправо глас против линча и против оних који лажу.

Према његовим речима, владу Рамуша Харадинаја није срушио Специјални суд, већ лидер ДПК, Кадри Весељи, својим интервјуом из студија Гласа Америке у Вашингтону.

Оптуживши одлазећу власт да гледа само личне интересе и да пљачка грађане, Зека каже да се “над гробом свог оца заклео” да неће улазити у предизборне коалиције, без обзира на цену коју ће Приштина платити, када је реч о евроатлантским интеграцијама.

– Гарантујем грађанима да сам један од оних који могу да се крећу без телохранитеља и да ми притом нико не може прићи, упрти прст у мене и рећи „ово је лопов“ – рекао је Зека.

 

Извор: Тањуг