Свет Србија

ЈОКИЋ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ! Прети му дуга робија

Драма: Најстарији брат НБА звезде наводно је побеснео када је сазнао с ким је све била његова партнерка, вређао је, давио и није јој дао да изађе из стана, нити позове полицију. Она се једва спасла

Страхиња Јокић (37), најстарији брат НБА звезде Николе Јокића (24), ухапшен је у Денверу због сумње да је тукао и давио девојку због свађе око њених бивших момака!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преносе амерички медији, Страхиња је напао девојку у стану у центру града.

– Страхиња и девојка су седели у стану. Он је наводно пио алкохол. Свађа међу њима је избила када је питао девојку за њене раније везе и момке. Рекла му је с ким је била у вези, што га је разбеснело и почео је да виче и да је вређа – пренели су медији у Сједињеним Америчким Државама.

Узео јој телефон

Како су додали, девојка се узнемирила када је најстарији Јокић постао агресиван и желела је да оде.

– Он ју је тада гурнуо и није јој дао да изађе. Зграбила је телефон у намери да позове полицију, али је он још више побеснео и узео јој телефон. Рекао је: „Нећеш ти никога да зовеш.“ Жртва је тада излетела на балкон и дозивала помоћ. Њеним мукама ту није био крај, јер ју је Страхиња зграбио за врат и почео да је дави. Док ју је стезао, викао је „да ће је гушити док не заспи“ – препричали су драму амерички медији.

Јокићева жртва је успела да се спасе тако што се докопала компјутера у спаваћој соби.
– Послала је поруку познанику да је у опасности, а он је обавестио полицију. Полицајци су брзо дошли и ухапсили Јокића. Против њега је поднета кривична пријава за напад другог степена, као и прекршајна пријаву за противправно лишавање слободе – рекао је извор.

Према америчком закону, Јокићу за кривично дело напад другог степена прети затворска казна у трајању од пет до 16 година.

– Он може бити осуђен на затворску казну или на новчану, у висини од 2.000 до 500.000 долара. Такође, може бити осуђен и на условну казну, са роком провере до три године. То све зависи од одлуке суда – наводе извори.

Није све баш тако

Страхињин отац Бранислав за Курир каже да му је син ухапшен због свађе са супругом и тврди да је он пуштен из притвора.

– Тачно је да ми је син ухапшен. Он је тамо преноћио и одмах је ујутру пуштен, после 24 сата. То је Америка, све је мало пренадувано. Знате како је, један мали Србин је имао мали проблем. Није то све баш тако било како се пише, али није ни битно, идемо даље. Чуо сам се с њим, причали смо, биће ту мало гужве и то је то. Стварно не бих да причам о томе – рекао је Јокићев отац за Курир и додао да „Николи није свеједно“.

Иначе, Николина браћа Страхиња и Немања и те како су познати у Америци, пре свега због тога што присуствују готово свим мечевима најмлађег брата, али и по изливима беса и псовкама на трибинама.
– Страхиња је остао упамћем по изливу беса на једној утакмици, када је полудео на судију, због чега је морало да реагује и обезбеђење – навели су они.

Амерички медији опсију га као „човека стену“, „будућег зликовца из филмског хита ‘Умри мушки’“, „момка обученог за телохранитеља, који редовно тренира у локалној теретани“.

ЗАЗИРУ – КОМШИЈЕ ИЗ СОМБОРА
СВИ ИХ СЕ ПЛАШЕ, ЗАТО ПРИЧАЈУ ДА СУ ФИНИ

У Сомбору, родном граду браће Јокић, у ком им и даље живе родитељи, јуче је главна тема било Страхињино хапшење. И док већина мештана прича да су браћа фина и нису проблематична, па их је хапшење изненадило, један Сомборац каже да је истина мало другачија.

– Није Страхиња на баш тако добром гласу, али вам то овде нико неће рећи. Сви их се плаше и не желе да се каче с њима – каже један комшија.

Он додаје да су Никола и Немања фини момци и да је цео Сомбор поносан на велики успех који је Никола постигао, али да су од Страхиње још из периода средње школе сви зазирали.

– Није он криминалац, нити је малтретирао људе без повода, али се с њим никад није знало како ће да реагује на реч која му није по вољи. Њему је кум кошаркаш Дарко Миличић – додаје мештанин.

У кући Јокића у Сомбору јуче није било никога. Комшије кажу да је реч о финој породици.
– Браћа су отишла с Николом у Америку. Овде с њима није било проблема.

Други брат
НИКОЛУ ПРАТЕ И НА ГОСТОВАЊИМА

Занимљиво да је средњи брат Немања Јокић играо кошарку, али пошто у њој није успео, одлучио је да почне да се бави ултиматфајтом (ММА). Међутим, остао је уз млађег брата Николу, ког он и Страхиња прате чак и на гостовањима.

– Никола не може да бира да ли смо уз њега или нисмо. Он је интелигентан момак и сигуран сам да не би скренуо на погрешну стазу. Али ово су веома важни моменти и желим да му пружим подршку коју ја нисам имао. Увек му говорим: „Ти живиш мој сан, немој да правиш грешке које смо ми правили“ – испричао је Немања Јокић.

 

Извор: Курир.рс