Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ УЧЕНИЦЕ ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ: Ушао је наоружан, испод јакне имао панцир, па изговорио ОВО!

Човек је ушао закопчан, испод јакне му је стајао панцир, са оружјем, са аутоматском пушком, бомбама и, чини ми се, пиштољем. Он је ушао у учионицу 3/3, где је рекао да ће све бити у реду само ако они њему дају број државне безбедности.

Овако почетак драме у средњој Економско-угоститељској школи у Великој Плани описује за Спутњик ученица Т. Ж. (17). Горан Т. из села Ливадице упао је данас у ту школу, док је у току био шести час и пуцао два пута из аутоматске пушке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Т. Ж. нам сведочи да је у тренутку упада у учионици било деце, која су одмах позвала разредног старешину телефоном:

„Професор је рекао деци да изађу из учионице и искористио тренутак непажње нападача који је поред пушке имао и експлозив. У једном моменту професор је зграбио оружје у његовим рукама и прислонио га уз таблу. Тада је човек запуцао и у том тренутку је професор повређен.“Како каже Т. Ж, професор је задобио повреду руке, али није у животној опасности. Полиција је убрзо дошла у школу и деца су евакуисана. Т. Ж. додаје да је нападача одвезла Хитна помоћ.

Осим професора, нико други није повређен, рекли су нам у тој школи.

Пушка у торби

Александра Илић, директорка Средње економско-угоститељске школе каже нам да се пушка није видела кад је човек ушао, јер је била у торби.

Како се незванично сазнаје, Горан је наводно код себе имао и ручну бомбу, пиштољ и експлозив тротил.

Према незваничним информацијама, реч је о човеку који има психичких проблема. Шта је био конкретан окидач за овај инцидент, показаће истрага.

Погледајте видео:

 

Извор: rs.sputniknews.com/Србија јавља