Србија

ОВО СВИ ЖЕЛЕ ДА ЗНАЈУ! Ево како ће се у Србији прославити први мај!

За Ускрс смо имали најдужи полицијски час од чак 84 сата, а није искључено да нам слична ситуација буде и током првомајских празника.

– Пре недељу дана смо рекли да су две недеље потребне да се види пад обољевања од корона вируса, да се види јасан пад броја људи на респираторима, како би дошло до смањивања рестриктивних мера. Сада улазимо у ту другу недељу. И трећа ствар од које зависи укидање полицијског часа, односно ублажавање рестриктивних мера, је да се повећава број оних који иду у привремене болнице, без или са слабим симптомима, а да се празне болнице у којима су тежи пацијенти – објаснио је др Предраг Кон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ускрс је прошао, али нам следи Први мај.

– Ми имамо одређене празнике када је уобичајено да постоје међусобна, групна дружења. Ту смо помињали пре свега хришћански празник Ускрс и Први мај. О томе смо причали да су то моменти додатног ризика, да треба да спречимо како не би дошло до погоршања ситуације. Дакле са једне стране је статистика, са друге догађаји. Један празник смо прошли, веома је важно какво ћемо стање имати пред првомајске празнике. Могли бисмо да забранимо окупљања, али нисмо сигурни да би одлука била поштована. Циљ је само један, заштита живота – објаснио је Кон.

 

Извор: Блиц.рс