Регион

МИЛО ПРЕВРШИО СВЕ МЕРЕ: У Црну Гору могу да уђу сви, осим Срба из Србије и Републике Српске

Фото: Јутјуб

Власт Мила Ђукановића донела је одлуку да отвори границе за све, осим за Србе из Србије и Републике Српске

Зарад мржње према Србима, Мило је спреман да упропасти чак и летњу сезону у својој земљи. Економија и туристи му нису важни, битна је само нетрпељивост према нашем народу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црногорски премијер Душко Марковић саопштио је данас да ће Црна Гора, у складу са одговарајућом проценом у вехзи са епидемијом корона вируса, у првим данима јуна отворити границе са земљама које испуњавају критеријуме Института за јавно здравље.

Марковић је на прес конференцији у Подгорици рекао да ће критеријум бити најмање 25 оболелих на 100.000 становника, преноси РТЦГ.

Он је најавио да ће Црна Гора 1. јуна отворити границе са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

– Границе ћемо отварати према земљама које имају сличан епидемиолошки статус. Нећемо тражити посебна тестирања, сви ће добити јасна упуства шта их очекује у земљи и које прописе морају поштовати – рекао је премијер Црне Горе.

Марковић је истакао да је Црна Гора добила битку са корона вирусом и постала прва „корона фри“ држава у Европи.

План је да се од наредне седмице отворе вртићи и биоскопи, а да почетком јуна буду дозвољена јавна окупљања до одређеног броја људи.

Извор: Танјуг/Информер