Свет

НОВА ЕРА ПУТОВАЊА! Више ништа неће бити исто: Ово су правила која морате знати!

Железничка компанија Евростар је најавила да ће од понедељка сви путници морати да носе маске ради спречавања ширења вируса.

У објави на Твитеру компанија је навела да ће ово правило у складу са смерницама француских и белгијских власти важити у њеним брзим возовима, али и на станицама и упозорила да би онима који преко уста и носа не буду носили маску могло бити онемогућено да путују, наводи АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Евростарове жележничке линије, које Брисел повезују са Паризом и Лондоном, знатно су редуковане услед пандемије коронавируса и дневно саобраћају само четири воза.

Кроација ерлајнс ускоро почиње делимичну обнову авионског саобраћаја унутар Хрватске, а од прекосутра обавезно је коришћење маски или покривача за лице на свим летовима, саопштила је та компанија.

У саопштењу се истиче да је одлука донета на основу упутстава здравствених и цивилних ваздухопловних власти, а како би се смањио потенцијални ризик преношења коронавируса током лета.

Путницима је поручено да на лет треба да дођу са заштитним маскама или покривачима за лице и да их користе током целог боравка у путничкој кабини авиона, преноси Индеx.хр.

Како се прецизира, прихватљиви покривачи за лице подразумевају двослојне памучне маске за лице, медицинске маске за лице, као и филтрирајуће полумаске с вентилом и без вентила.

Делимична обнова саобраћаја креће за нешто више од недељу дана.

У САД су компаније Саутвест ерлајнс и Аљаска ерлајнс наложиле путницима и особљу да носе маске у току путовања, а слична правила увели су Американ ерлајнс, Делта ерлајнс, Јунајтед ерлајнс и Џет блу ервејз.

„Сада смо у новој ери авионског путовања и континуирано надограђујемо наше безбедносне стандарде како бисмо боље заштитили наше госте и запослене“, рекао је у изјави Макс Тидвел, потпредседник одељења задуженог за безбедности Аљаска ерлајнса.

„За сада то укључује ношење маски, што је још један слој заштите који може смањити ширење вируса“, додао је.

Извор: Б92/ ТАЊУГ